Finlandiya'da eğitim robotları ders vermeye başladı

Finlandiya'da eğitim robotları ders vermeye başladı

Dilbilim alanında uzman robotlar, Finli çocuklara temel İngilizce ve Almanca’nın yanı sıra temel matematik derslerinde de yardımcı olacak.

Finlandiya ulusal yayın şirketi 'Yle' şirketine yapılan açıklamaya göre, eğitim robotları okul öncesi ve ilkokul seviyelerinde matematik ve birçok dilde eğitim konusunda yardımcı olacaklar. Finlandiya’nın Tampere şehrinde, ikisi anaokulu olmak üzere dört okulda faaliyete geçen akıllı robotlar, her bir öğrencinin seviyesine göre ayarlanabiliyor.

TAMAMEN YERLİ EĞİTİM ROBOTU

Finlandiya’da türünün ilk örneği olan matematik robotları, Fin firması ‘AI Robots’ tarafından tamamen yerel olarak üretiliyor. Fransız vücut tasarımına sahip olan robotların yazılımı, yine bir Fin şirketi olan Utelias tarafından oluşturuldu.

'Zora' ismi verilen robotların alıştırma yaptırma, tahmin oyunları oynatma, müzik çalma ve hikaye anlatma gibi özellikleri olduğu belirtildi.

Lappeenrata Teknoloji Üniversitesi’nin önde gelen araştırmacılarında Helinä Melkas, yürüyebilen, konuşabilen ve hatta göz kırpabilen bu robotların huzur evlerinde yaşlılar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Gelecekte, huzur evi personellerinin yapacağı işlerin beşte birinin bu robotların karşılayacağı söyleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN