Gelecek nesil Volkswagen araçlar Nvidia’dan güç alacak

Gelecek nesil Volkswagen araçlar Nvidia’dan güç alacak

Volkswagen ve Nvidia CES 2018’de iş birliğine gittiklerini duyurdu. Gelecekteki araçlar sürücüsünü tanıyacak ve onun ihtiyaçlarına cevap verecek.

Volkswagen’ın I.D Buzz aracı size asla üretime girmeyecek tipik bir konsept gibi görünebilir ancak Alman otomobil üreticisi yeni nesil mikrobüs üretimine 2022 yılında başlamayı planlıyor. Elektrikli bir araç olan I.D Buzz, Nvidia’nın yeni geliştirdiği Drive IX platformuyla birlikte çalışacak.

Volkswagen CES 2018 kapsamında açıklanan Nvidia iş birliğiyle gelecekteki araçlarına yapay zekayı entegre etmeyi planlıyor. Böylelikle Nvidia üretimi yongaları kullanan araçlar sürücüsünü ve yolcusunu tanıyarak özelleştirilmiş bir yolculuk deneyimi sunacak. Örneğin sürücü araca yaklaştığında eğer o kişi aracın sahibiyse araç bunu algılayıp kilidi otomatik olarak açacak.

2022 yılına kadar bu teknolojilerle donatılmış 20 aracı piyasaya sürmeyi planlayan Volkswagen, Nvidia’nın yardımıyla otonom araç sektöründe de iddialı bir üretici konumuna gelmek istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN