Göğsündeki çiple yönünü buluyor

Göğsündeki çiple yönünü buluyor

Dünyada hem bedenlerinin hem de beyinlerinin daha iyi çalıştığını öne sürerek vücutlarına çip, mıknatıs özelliği olan metal parça ve implant taktıranların sayısı artıryor. Bu kişilere ‘Biyo-hacker’ adı veriliyor.

Çağımızın yeni akımlarından biri de ‘biyo-hacking’, bu akıma uyanlara ise ‘biyo-hacker’ adı veriliyor. İngiliz televizyonu BBC’de yayınlanan Victoria Derbyshire programı, vücutlarına çeşitli donanımlar takan, çok sert rejimler uygulayan ve DNA’larını değiştirmeye çalışan biyo-hackerlarla ilgili bir haber dosyası yayımladı. Programda hikayesini anlatanlar bu akımla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Örneğin 38 yaşındaki Liviu Babitz, şu anda beş tane olarak kabul edilen duyulara yenilerini eklemek istiyor. Bunların başında da insanların da kuşlarla aynı navigasyon özelliklerine sahip olmasını sağlamak geliyor. Elinizi Babitz’in göğsüne koyduğunuzda, yüzü her defasında kuzeye döndüğünde elinizin altında bir titreşim hissedebilirsiniz. Bunun nedeni Babitz’in göğsüne taktırdığı ve ‘Kuzey Duyusu’ adını verdiği elektronik bir parça. Bu parçanın içinde pusula çipi ve Bluetooth bağlantı özelliği yer alıyor. Piercing gibi, iki titanyum çubukla birlikte deriye tutuşturulmuş. Bu parçanın tasarımı, Babitz’in CEO’su olduğu Cyborgnest adlı bir şirkete ait. Babitz, bu cihazın tamamen insan vücudunun içine takılabilen bir navigasyon sisteminin geliştirilmesinin ilk adımı olduğunu söylüyor. ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan 40 yaşındaki marangoz Rich Lee’nin parmaklarında derisinin altında mıknatıslar ve iki adet Yakın Alan İletişimi (NFC) çipi bulunuyor. Bunların tanımlanmış web siteleriyle bağlantı kurmak veya otomobil kapısı açmak gibi bir dizi işlevi var. Lee’nin alnında ise biyolojik sıcaklık ölçen bir çip var. Genellikle ev hayvanlarında kullanılan bu çiple vücut sıcaklığını sürekli olarak takip ediyor. Ayrıca kulaklarının içinde de kulaklık implantları bulunuyor. Lee ayrıca, ‘Crispr’ adı verilen ve en tehlikeli ve en tartışmalı biyo-hacking yöntemleri arasında yer alan bir uygulamayı da deniyor. Bu yöntem, normalde bilim insanları tarafından gen yapısı değiştirilmek için kullanılıyor. Lee “Genetik mühendisliği konusunda tüm bu bilgi birikimine sahibiz. Aynı bir dövme yaptırır gibi, genlerimizi değiştirebilme veya genetiğimizin değiştirilmesine izin verilmesi düşüncesini destekliyorum. İnsanların doğuştan gelen özelliklerini değiştirebildikleri, biyolojik açıdan akışkan bir toplumda yaşamak istiyorum” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN