Google Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ü tanıdı

Google Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ü tanıdı

Tarihi İslam Birliği Teşkilatı'nda Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ün ilan edilmesinin ardından Google harekete geçti. Google Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dün İstanbul'da gerçekleştirilen olağanüstü toplantısının sonuç bildirisinde Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ün tanınmasının ardından bugün Google'da harekete geçti. Google, Filistin'in başkentini arayanlara Doğu Kudüs sonucunu veriyor.

6 Aralık'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından olağanüstü gündemle İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da düzenlenen zirveye 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilciler katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bir işgal devletidir. Aynı zamanda bir terör devletidir" sözleriyle İsrail'i eleştirirken, "Harem-i Şerif ebediyete dek Müslümanlara ait olacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, uluslararası toplumu başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN