Google Görseller'e 'Idiot' (Aptal) yazınca Trump'ın fotoğrafları çıkıyor

Google Görseller'e 'Idiot' (Aptal) yazınca Trump'ın fotoğrafları çıkıyor

Bir takım İngiliz aktivist, 'Google Görseller'de 'idiot' diye yazıp arattığınızda Donald Trump'ın fotoğraflarının çıkmasını sağladı.

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere'yi ziyaret eden Donald Trump, İngilizlerin protestolarıyla karşılaşmıştı. Bu protestoları bir adım ileri götürmeyi başaran bir grup, Greenday'in American Idiot parçasını trendlere sokarak Trump'ı zekice protesto etmişti.

18-07/20/idiot.png

Bu akım elbette ki olduğu yerde kalmadı. Trump'tan haz etmeyen bir takım Reddit kullanıcıları, sistemli bir biçimde Google'ın arama algoritmaları ile oynayarak Idiot; yani 'aptal' yazdığınızda Donald Trump'ın fotoğrafının çıkmasını sağladı.

Google'ın arama algoritmaları oldukça sıkı ve ciddi kontrollere sahip. Buna karşın o kadar büyük bir kitle bu işe kanalize olmuş durumda ki algoritma bir türlü değişmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN