Google ve Amazon arasında rekabet kızıştı

Google ve Amazon arasında rekabet kızıştı

Google bazı Amazon cihazlarına Youtube uygulaması konulmasını engellerken, Amazon da Google’ın bazı ürünlerini satmıyor.

KARAR/FRANKFURT 

Djital pazarın iki devi Google ve Amazon birbirlerine savaş açtı. Amazon’un kendi platformunda bazı Google ürünlerini satmaması üzerine Google da Amazon ürünlerinin bazılarında Youtube kanalının kullanılmasını engelledi. Amazon Echo Shwon bokslarında ve Fire TV isimli straeming cihazında Youtube uygulamasını kullanamıyor. Youtube uygulamasını kullanmak isteyen müşteriler ‚‘1.1.2008 itibarıyla Youtube bu cihazda kullanılamıyor’’ şeklinde bir uyarı alıyor.

AMAZON GOOGLE ÜRÜNLERİ SATMIYOR

Amazon benzerlerini kendisini üretip sattığı Google ürünlerini kendi platformunda satmıyor. Satılmayan ürünler arasında Google’ın Choremecast isimli streaming bulunuyor. Google bütün ürünlerinen Amazon üzerinde satılması için baskı yapıyor. Google tarafından yapılan açıklamada ‚‘Amazon, Chromecast ve Google Home ürünlerini satmıyor. Google Cast kullanıcılarına Prime Video hizmeti vermiyor. Ayrıca yeni piyasaya çıkan ürünlerimizi de müşterilerine sunmuyor. Karşılıklık ilkesine aykırı bu tutum yapılan engellemenin temelidir’’ denildi.

SAVAŞ YILLARDIR SÜRÜYOR

Amazon ise Google’nın uyguladığı Youtube yasağı hakkında ‚‘Google hayal kırıklığı yaratan bir emsal uygulamak istiyor’’ ifadesi kullanıldı. İki dev arasındaki savaş yıllardır sürüyor. Amazon 2015 yılında kendi plaftormunda en çok satılan ürünler arasında olmasına rağmen Chromecast satışını durdurmuştu. Google de buna karşılık Google Play Stor’da androit cihazlar için Prime Video uygulamasının satılmasını engellemişti. Amazon benzeri anlaşmazlıkları Apple Store la yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN