Google'dan okulun ilk gününe özel doodle!

Google'dan okulun ilk gününe özel doodle!

Dünyaca ünlü arama motoru Google, Türkiye'nin önemli günlerini unutmayarak özel bir Doodle hazırlayıp arama motoru kısmında yer vermeye devam ediyor.

Bugün başlayacak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı öncesi öğrencilerin heyecanına ortak olarak okulun ilk günü Doodle'ı yayınladı...

2018-2019 Öğretim yılı bugün itibariyle başlıyor. Milyonlarca öğrenci sabahın ilk ışıklarında sıraları dolduracak. Bu güzel gün öncesi teknolji devi Google da, okulun ilk günü isimli özel bir Doodle yayınlayarak öğreniclerin heyecanlarına ortak oldu.

DOODLE NEDİR?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoruGoogle'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

YENİ DÖNEM DERS SAATLERİ BELLİ OLDU MU?

2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi ders saatleri, e-okul sistemi üzerinden öğrencilere duyuruldu. Ders saatlerini öğrenmek isteyen öğrenciler, e okula giriş yaparak bilgi edinebilir. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN