Günötesi ne demek? Günötesi neleri etkiliyor?

Günötesi ne demek? Günötesi neleri etkiliyor?

Bu gün Günötesi olayı yaşanacak. Vatandaşlar Günötesi neleri etkiliyor? ve Günötesi ne demek merak ediyor ve araştırıyor. Dünya'nın bu akşam Türkiye saati ile 20:46'da yaşayacağı Günötesi hakkında merak edilenler haberimizde...

Dünya 6 Temmuz akşamı Günötesi'ni yaşayacak. Peki Günötesi ne demek? ve Günötesi olayında neler etkileniyor? İşte bu muazzam olayın ayrıntıları ve merak edilen tüm detaylar...

Dünya, bugün Türkiye saati ile 20.46'da, bu yıl Güneş'ten en uzak noktada bulunacak yani günötesi olayı yaşanacak. Yılda bir kere günötesi bir kerede günberi yaşanıyor. Bu olayın dünyayı nasıl etkilediği merak ediliyor ve gün ötesi vatandaşlar tarafından gögle gibi arama motorlarında aranıyor. 

GÜNBERİ NE DEMEK?

Günberi: Güneş etrafında dolanan bir gökcisminin güneşe en yakın olduğu noktadır. Perihel olarak da adlandırılır.

GÜNÖTE NE DEMEK?

Günöte: Güneş etrafında dolanan bir gökcisminin güneşe en uzak olduğu noktadır. Afel olarak da adlandırılır.

Dünya, Güneş etrafındaki dönüşü sırasında günberi noktasına 03-04 Ocak tarihinde, günöte noktasına ise 04-06 Temmuz tarihinde gelir.

Dünyanın güneşe en yakın ve en uzak olduğu iki konum arasında 5 milyon kilometreye yakın bir fark vardır. Günberi noktasında 147 milyon 300 bin kilometreye kadar düşen dünya-güneş mesafesi günöte noktasında 152 milyon 100 bin kilometreye kadar yükselir.

Günberi noktasında dünyanın güneş etrafındaki dönüş hızı da en yüksek seviyesine ulaşır. Günöte noktasında da dünya güneş etrafında en yavaş hızıyla döner.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN