Hava yastıklı kemer Hip'Air ile kalçalarınızı koruyun

Hava yastıklı kemer Hip'Air ile kalçalarınızı koruyun

Helite firması kalça kırıklarını önlemek için hava yastıklı kemeri Hip’Air’i tanıttı.

Giyilebilir teknoloji ürünleri bakımından oldukça zengin bir fuar olan CES 2018’de Helite firmasının hava yastıklı kemeri oldukça dikkat çekiyor.

Çarpma, düşme gibi kazalarda kalça kırıklarını önlemek için geliştirilmiş Hip’Air dışardan bakıldığında standart bir kemer. Ön tarafındaki plastik tokayla bele bağlanabilen kemer, içinde hava yastığı barındırmasına rağmen oldukça hafif. Bu karşın çok ince bir kemer olduğu söylenemez, giydiğiniz kıyafetlerin altından ya da üstünden kendini belli etmesi muhtemel.

Hip’Air içindeki sensörler sayesinde düştüğünüzü anlayabiliyor ve 0.2 saniye içinde hava yastığını aktif hale getiriyor. Firmanın iddiasına göre bu hava yastıklı kemer düşmenin etkisini %90 oranından absorbe ediyor. Standart kaçla koruyucularında ise bu oran %10 civarında. 

Kalça kırıkları ciddi bir sağlık problemi

Helite firması ürününü tanıtırken kalça yaralanmalarının ne kadar ciddi bir sorun olduğunun da altını çizdi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin 2014 yılında yaşı ilerlemiş 29 milyon Amerikalı düşme kazası geçirmiş. Bunun sağlık sigortası maliyeti ise 30 milyar dolar olarak hesaplanmış. Yani firma Hip’Air ile özellikle yaşlılar için önemli bir sağlık problemine önlem olacak.

Ancak ürünün önünde iki büyük engel var gibi görünüyor. İlk olarak yaşlı insanlara bu kemeri giymeye ikna etmek kolay olmayacaktır. Öte yandan ürünün 800 dolarlık fiyatı bir kemer için kulağa oldukça yüksek geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN