HTC Vive Pro ve kablosuz adaptör tanıtıldı

HTC Vive Pro ve kablosuz adaptör tanıtıldı

HTC CES 2018 kapsamında sanal gerçeklik başlığı Vive’ın bir üst modeli Vive Pro’yu ve kablosuz adaptörü tanıttı.

HTC Vive Pro bir önceki sürümünden entegre 3D ses ve yüksek çözünürlüklü OLED ekranıyla ayrılıyor. Vive Pro’daki 2880 x 1600 çözünürlük inç başına 615 piksel yoğunluğu sunuyor. İlk sürümde bu yoğunluk 448ppi seviyesindeydi. Teknik farkların dışında ilk başlıktaki boyutların uyum sorunu da çözülmüş. Vive Pro ile birlikte gelen yeni kafa bandı ağırlığı yeniden dağıtıyor, böylelikle tüm ağırlık başlığın ön tarafında birikmiyor. 

Öte yandan Vive Pro bir önceki versiyonunda radikal farklılıklar barındırmıyor. İlk versiyondaki gibi iki ön kamera ve iki mikrofon barındıran sanal gerçeklik başlığı mevcut HTC VR sistemlerini de destekliyor.

Kablosuz VR deneyimi

HTC Vive Pro ile birlikte sanal gerçeklik başlığını kablosuz olarak kullanabileceğiniz bir kablosuz adaptör de tanıtıldı. Intel WiGig teknolojisini kullanan adaptör başlığı kablo karmaşasından kurtularak özgürce kullanılmasına olanak tanıyor.

HTC Vive Pro’nun net olarak çıkış tarihi belli değil. İlk sürüm Vive’ın da 2018 yılında satışları devam edecek. Kablosuz adaptörünse bu yaz piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN