İnsan yapımı yeni tür!

İnsan yapımı yeni tür!

Bilim insanları ‘sentetik DNA’ ile bilinen bütün canlılardan farklı bir bakteri türü üretti. Araştırmacılar, bu teknolojinin gelecekte yeni yaşam formları üretmek için kullanılabileceğini söyledi.

Çinli, ABD’li ve Fransız bilim insanlarından oluşan bir ekip, laboratuvarda yeni bir bakteri türü üretmeyi başardı. Üretilen bakteri türünün, bugüne kadar bilinen bütün canlılardan farklı bir DNA dizilimine sahip olduğu belirtildi. İnsanın yapıtaşı olarak bilinen DNA, dört organik bazdan oluşuyor. Araştırmayı yapan bilim insanları ise tamamen sentetik, X ve Y adını verdikleri bazlar üretti. Bilim insanları bu işlemle birlikte sentetik biyoloji alanında ilk adımı attıklarını söylüyor. Gelecekte sentetik biyolojinin yeni yaşam formları ve işlevler üretmek için kullanılabileceği düşünülüyor. Ancak bu teknoloji henüz sadece tek hücreli canlılar üretmede kullanılıyor. ABD’deki The Scripps Araştırma Merkezi, Fransa’daki Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi ve Çin’deki Henan Devlet Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yapılan çalışmanın sonuçları, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi’nin dergisinde yayımlanan makalede yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN