İnternet dünyasında dev anlaşma | Teknoloji haberleri

İnternet dünyasında dev anlaşma | Teknoloji haberleri

Apple, Google ve Netflix gibi önemli isimlere hizmet veren dev servis sağlayıcı, diğer bir dev tarafından satın alınıyor!

İnternet üzerindeki en büyük servis sağlayıcı firmalardan CenturyLink çok önemli bir anlaşmanın sonucunda bir diğer devi bünyesine katıyor. İnternetin altyapısını da etkileyecek olan bu anlaşmaya göre Level 3 Communications, 34 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi anlaşmasının ardından satın alındı.

Chip.com.tr'de yer alan habere göre sadece ABD'de değil aynı zamanda Batı Avrupa ve Asya'da operasyonları bulunan Level 3 internet üzerinde Netflix, Apple'ın medya içerikleri ve Google trafiği gibi çok önemli alanlarda hizmet veriyor. Anlaşmanın önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor, bu sürecin tamamlanmasının ardından CenturyLink hissedarlarının Level 3'ün yüzde 51'ine sahip olacağı belirtiliyor.

Bu önemli birleşmenin ardından CenturyLink'in sahip olduğu ağın boyutlarında büyük bir artış gerçekleşecek ve dünyanın dört bir yanında çok sayıda kıtanın deniz altı bağlantılarla birbirine erişimine yön verilecek.

Level 3'ün yönettiği ağın da eklenmesi yeni operasyon için 60'ı aşkın ülkenin kapsanması anlamına geliyor. CenturyLink'e göre bu durum firmanın servis sağladığı kuruluş düzeyindeki müşterilerine de büyük faydalar sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN