iOS 12 güncellemesiyle gelen yeni özellikler neler? İşte iOS 12 güncelleme işlemleri ve özellikleri

iOS 12 güncellemesiyle gelen yeni özellikler neler? İşte iOS 12 güncelleme işlemleri ve özellikleri

Apple, iOS 12 güncellemesini bugün yayınlayacak. Peki iOS 12 güncellemesiyle gelen özellikler neler olacak? Milyonlarca Apple kullanıcısının merak ettiği iOS 12 hakkındaki tüm detayları ve güncelleme işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

iOS 12 güncellemesi için artık çok az bir zaman kaldı. Teknoloji devi Apple'ın işletim sistemi iOS'un yeni sürümü bugün yayınlanacak. Özellikle iPhone sahipleri yeni gelecek olan iOS 12 güncellemesinde hangi yeniliklerin olduğunu merak ediyor. Apple'ın yeni modeleri olan iPhone XS ve iPhone XR'ı tanıtmasının ardından işletim sistemine de yeni ana güncelleme getirerek kullanıcılara çeşitli özellikler sunmaya devam ediyor. Peki iOS 12 güncellemesinde hangi özellikler var? İşte tüm detaylar.

İŞTE iOS 12 GÜNCELLEMESİYLE GELECEK YENİ ÖZELLİKLER 

Eylül ayında düzenlenecek olan iPhone etkinliği sonrasında ise iOS’in yeni sürümü herkesin beğenisine sunulacak. Apple, bu versiyonla ile büyük çaplı yenilik sunmayacak. Yazılım ekibini iOS 11’de yaşanan sorunları çözmeye yönelten firma, eski iOS sürümlerinde olduğu gibi kararlı bir iOS deneyimi sunmak istiyor. Şirket, 2 kat performans iddiası ile heyecan yaratmayı başardı. Uygulamaların 2 kat hızlı açılacak olması da önemli bir gelişme. Yeni sürümde, artırılmış gerçeklik deneyimleri için de ayrıca çalışıldığı görülüyor.

18-09/17/iphone-xs-iphone-x-plus-renders-2.jpg

DERİNLİK KONTROLÜ

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen iPhone lansmanı sırasında gösterilen derinlik kontrolü özelliği, portre modu ile gerçekleştirdiğiniz çekimlerde arka plan bulanıklığını fotoğraf üzerinde kontrol etmenizi sağlıyordu. Ancak bu özellik A12 Bionic işlemcisi sayesinde mümkün olduğundan yalnızca iPhone Xs ailesi derinlik kontrolüne sahip olacak.

SİRİ KISAYOLLAR

Siri Kısayollar özelliği iOS 12 güncellemesi alan tüm iPhone modellerine ulaşacak. Fakat iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus donanım yetersizliği nedeni ile Siri Kısayollar’ın bazı özelliklerine sahip olmayacaklar. Daha açıklayıcı olmak gerekirse bu iPhone modelleri, Siri Kısayollar’ın yapay zeka destekli özelliklerine erişemeyecekler.

18-09/17/siri-iphone.jpg

MEMOJİ

Memoji, tıpkı Animoji özelliği gibi TrueDepth kameranın mümkün kıldığı bir özellik. Dolayısı ile iPhone X hariç herhangi bir iPhone modeli Memoji özelliğine erişim sağlayamayacak.

KAMERA EFEKTLERİ

Apple, Instagram ve Snapchat gibi görsel içerik paylaşım uygulamalarındaki efektlerin fazla ilgi görmesi ile birlikte Mesajlar ve FaceTime’ın kamera uygulamasına filtreler, etiketler ve metin ekleme özelliği getirdi. Fakat bu özellik, yalnızca iPhone 6s ve üzerin iPhone modellerinde kullanılabilecek.

PERFORMANS

Daha hızlı ve daha duyarlı

Her gün yaptığınız şeyler hiç olmadığı kadar hızlı. Hem de daha fazla aygıtta. Yenilenen iOS; iPhone 5s ve iPad Air gibi eski modeller için de geliştirilmiş performans sunuyor.

Animasyonlar daha akıcı

Animasyonlar sistemin tamamında daha akıcı. Denetim Merkezi’ni açmak, multitasking esnasında geçiş yapmak veya bir uygulamadayken ekranı kaydırmak gibi şeyler şimdi çok daha duyarlı ve rahat.

Uygulama başlatmak
%40’a kadar daha hızlı

Günlük kullanımda uygulamalar daha hızlı açılıyor. Ve iOS aygıtınızın gücünden sonuna kadar yararlandığınız durumlarda veya aynı anda çok sayıda uygulama açtığınızda bile bu uygulamalar 2 kata kadar daha hızlı başlıyor.

Klavyenin görüntülenmesi
%50’ye kadar daha hızlı

Klavye daha hızlı açılıyor ve tuşlar da daha duyarlı.

Kamera’ya geçiş
%70’e kadar daha hızlı

Kilit Ekranı’nı yana kaydırarak Kamera’ya geçmek o kadar hızlı ki, muhteşem bir anı kaçırmak neredeyse imkansız.

Yoğun kullanımda
Paylaşım penceresinin görüntülenmesi
2 kata kadar daha hızlı

Paylaşım penceresi her zamankinden daha hızlı açılıyor. Çok sayıda paylaşım seçeneği eklemiş olsanız bile.

FaceTime

Grup FaceTime

Aynı anda 32 kişiyle FaceTime görüşmesi yapın.

FaceTime sesli ve görüntülü arama

Grup FaceTime aramalarına iPhone, iPad veya Mac’inizden görüntülü veya sesli olarak yanıt verin ya da Apple Watch’unuzla sesli olarak katılın.

İstediğiniz an katılabilme

Grup FaceTime görüşmelerine istediğiniz anda katılın veya kişi ekleyin.

Grup FaceTime’da Odaklı Görünüm

Grup FaceTime esnasında, konuşmakta olan kişiyi otomatik olarak önde ve ortada görüntüleyin. Veya Odaklı Görünüm özelliği için, görmek istediğiniz kişiyi çift tıklayın.

Sessiz bildirim

Grup FaceTime, davet için sessiz bir bildirime sahip. Katılmak için dokunmak yeterli.

Mesajlar entegrasyonu

Grup FaceTime’ı doğrudan Mesajlar’daki bir grup yazışmasından başlatın. Aktif görüşmeleri, yazışma listesinden veya yazışmanın kendisinden görüntüleyin ve katılın.

Animoji

En sevdiğiniz Animoji veya Memoji karakterlerine bürünerek arkadaşlarınız ve ailenizle FaceTime görüşmeleri yapın.

Filtreler

Klasik siyah-beyaz, çizgi roman veya sulu boya gibi yerleşik filtrelerle görünüşünüzü değiştirin.

Metin efektleri

Fotoğraflarınıza ve videolarınıza konuşma balonları veya emoji gibi metin efektleri ekleyin.

Şekiller

Fotoğraflarınızı ve videolarınızı yıldız, kalp ve ok gibi şekillerle renklendirin.

iMessage çıkartma paketleri

iMessage için App Store’dan çıkartma paketleri indirin, fotoğraflarınıza ve videolarınıza eğlence katın. Üstelik çıkartmalar, yüzünüzün hareketini izleyip sizinle birlikte hareket ediyor.

Özel uçtan uca şifreleme

FaceTime hem bire bir görüşmeler hem de grup görüşmeleri için uçtan uca şifreleniyor. Böylece görüşmeleriniz gizli kalıyor ve sadece katılımcılar tarafından görüntülenebiliyor.

Mesajlar

Memoji

Karakterinize ve ruh halinize uygun yepyeni bir Animoji oluşturun.

Memoji Oluşturucu

Bu yepyeni araç sayesinde, neredeyse sonsuz sayıda özelleştirme ve düzenleme seçeneğiyle kendi Memoji’nizi oluşturun.

Yeni Animoji

Dört yeni Animoji’yi deneyin: T. rex, hayalet, koala ve kaplan.

Dil çıkarma ve göz kırpma algılama

Geliştirilmiş yüz izleme özelliği şimdi dil çıkarmanızı ve göz kırpmanızı da algılıyor.

Daha uzun süreli Animoji

30 saniyeye kadar klip kaydedin.

Kamera efektleri

Mesajlar’da kamerayı kullanarak fotoğraf çekin, çektiğiniz fotoğrafları yepyeni yerleşik efektler ve üçüncü taraf çıkartmalarıyla zenginleştirin.

Filtreler

Klasik siyah-beyaz, çizgi roman veya sulu boya gibi yerleşik filtrelerle görünüşünüzü değiştirin.

Metin efektleri

Fotoğraflarınıza ve videolarınıza konuşma balonları veya emoji gibi metin efektleri ekleyin.

Şekiller

Fotoğraflarınızı ve videolarınızı yıldız, kalp ve ok gibi şekillerle renklendirin.

iMessage çıkartma paketleri

iMessage için App Store’dan çıkartma paketleri indirin, fotoğraflarınıza ve videolarınıza eğlence katın. Üstelik çıkartmalar, yüzünüzün hareketini izleyip sizinle birlikte hareket ediyor.

Fotoğraflar iMessage uygulaması

Mesajlaştığınız kişiye, hakkında konuştuğunuz konuya ve birlikte çektirdiğiniz bir fotoğrafın lokasyonuna bağlı olarak fotoğraf önerileri alın.

Yeniden tasarlanmış App Strip

Yeniden tasarlanan App Strip şimdi siz yazarken daha az yer kaplıyor. Böylece ekranınızda daha fazla içerik görebiliyor ve en sevdiğiniz iMessage uygulamalarına kolayca erişebiliyorsunuz.

Ekran Süresi

Ekran Süresi

Yeni araçlar, uygulamaları ve web sitelerini kullanırken ne kadar zaman harcadığınızı anlamanızı ve seçim yapmanızı sağlıyor.

Aktivite raporları

Haftalık raporlar alın veya uygulama kullanımını, bildirimleri ve aygıtınızı kaç kez elinize aldığınızı görmek için Bugün Görüntüsü’nü kontrol edin.

Çocuklar için

Çocuklarınızın uygulamalarda ve web sitelerinde ne kadar zaman geçirdiklerini takip etmek üzere Ekran Süresi’ni kurmak için aile Apple ID’nizi kullanın. Üstelik çocuklarınız, onaylamanız için sizden daha fazla zaman isteyebilirler.

Uygulama limitleri

Kendiniz ve çocuklarınız için her gün belirli uygulamalarda ve web sitelerinde harcanacak zamanı ayarlayın.

Atıl Zaman

Uygulamaların ve bildirimlerin kapatıldığı belirli bir zaman aralığı belirleyin. Mesela uyku zamanı gibi. Bu sınırlamaların hangi uygulamalar için geçerli olup olmadığını ayarlayın.

Her zaman izin verilen

Mesajlar veya eğitim uygulamaları gibi, çocuklarınızın Atıl Zaman modunda bile erişmelerini istediğiniz uygulamalar için istisnalar oluşturun.

Bildirimler

Gruplanmış bildirimler

Yazışma ve bildirim başlıklarının bir arada gruplanması sayesinde, önemli olan şeyleri bir bakışta kolayca görün.

Hızlı Ayarlama

Bir uyarı aldığınız an, yaptığınız işi bırakmadan bildirim ayarlarınızı kontrol edin.

Sessiz iletim

Hızlı Ayarlama altında, dikkatinizin uyarılarla dağılmaması için bildirimlerin Bildirim Merkezi’ne sessiz bir şekilde iletilmesini varsayılan ayar olarak seçin.

Siri bildirim önerileri

Bildirimlerle etkileşim kurma alışkanlıklarınıza göre belirlenmiş öneriler alın. Mesela hangi uygulama bildirimlerinin dikkat çekecek bir şekilde iletileceği ve hangilerinin doğrudan Bildirim Merkezi’ne gönderileceği gibi.

Kritik uyarılar

Bir sağlık hizmeti sağlayıcısından gelen raporlar gibi, Rahatsız Etme modunda bile almaya devam etmek istediğiniz önemli bilgiler için isteğe bağlı yeni bir uyarı türü.

Tapback ile hızlı yanıtlama

Bildirimi basılı tutarak mesajlara kalp veya beğeni işareti gibi ifadelerle hızlı bir şekilde yanıt verin.

Rahatsız Etme

Yatma Zamanında Rahatsız Etme özelliği

Sabah iPhone’unuzun kilidini açana kadar ekranınızın parlaklığını gece boyunca azaltın ve gelen bildirimleri sessize alın.

Rahatsız Etme özelliği için yeni seçenekler

Rahatsız Etme özelliğini bir saat içinde, gün sonunda, belirli bir lokasyondan ayrıldığınızda veya takviminizdeki bir toplantı bittiğinde otomatik olarak sona erecek şekilde ayarlayın.

Artırılmış Gerçeklik

Kalıcı ve çok kullanıcılı deneyimler

Artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri şimdi gerçek dünyadaki lokasyonlara sabitlenmiş ve farklı zamanlarda kullanılabilecek şekilde paylaşılabiliyor. Böylece, başka birisi tarafından daha sonra aynı yerde görüntülenebilecek bir AR deneyimi oluşturabiliyorsunuz.

3D nesne tanıma

ARKit 2 nesneleri tanıyor, aygıtınızın bu nesnelere nasıl yönlendirildiğini algılıyor ve bu bilgileri AR deneyimlerini başlatmak için kullanabiliyor.

Yüz takibi

Yüz takibi özelliği şimdi nereye baktığınızı görebiliyor, dilinizi çıkardığınızı veya göz kırptığınızı algılayabiliyor.

Ortam yansıtma

AR şimdi çok daha gerçekçi. Sanal nesneler ve gerçek dünya arasındaki çizgi, kameranızın içinde kayboluyor.

USDZ dosya biçimi

3D yaratıcıları, bu yepyeni dosya biçimi sayesinde mobil aygıtlar için optimize edilmiş zengin içerikler ve animasyonlar oluşturabiliyor.

AR Hızlı Bakış

AR deneyimleri şimdi Dosyalar, Mail, Mesajlar ve Safari gibi her gün kullandığınız uygulamalarda hayat buluyor.

Ölçüm uygulaması

iPhone veya iPad kameranızı kullanarak düz çizgiler çizip nesne ve yüzeylerin enini ve boyunu ölçebiliyorsunuz. Ayrıca dikdörtgen nesnelerin boyutlarını otomatik olarak belirleyebiliyorsunuz.

Fotoğraflar

Sizin İçin sekmesi

Anılar, Paylaşılan Albüm aktivitesi ve arşivinizdeki en iyi anlar için tek adres. Öne Çıkan Fotoğraflar ve Efekt Önerileri gibi yeni özellikler, en iyi fotoğrafları gösteriyor ve bu fotoğrafları daha da güzelleştirmek için size efektler öneriyor.

Paylaşım önerileri

Fotoğraflar uygulaması, seyahate çıkmak veya etkinliğe katılmak gibi önemli bir şey yaptığınızda bunu anlıyor ve fotoğraflarınızı, o fotoğrafların içinde yer alan kişilerle paylaşmanızı öneriyor. Ve siz bir başkasının gönderdiği fotoğrafları aldığınızda, aygıtınız arşivinizde aynı etkinlikte çekilmiş diğer fotoğrafları arıyor ve kendi çektiğiniz fotoğrafları da onlarla paylaşmanızı sağlıyor.

Akıllı arama önerileri

Akıllı öneriler özelliği; etkinlikler, kişiler, yerler ve ilgili tarihler önererek, aradığınız fotoğrafı siz daha yazmayı bitirmeden bulmanıza yardımcı oluyor.

Yere göre arama

Çektiğiniz tarihte bulunduğunuz yerlere veya işletmelere göre fotoğraflarınızda arama yapın. Bu aramayı “Japon restoranı” gibi genel bir kategoriyle veya dilerseniz “Jacques Torres Chocolate” gibi belirli bir yer adı girerek gerçekleştirin.

Etkinliğe göre arama

Aspen Fikir Festivali gibi, katıldığınız bir etkinliğe göre fotoğraf arayın.

Birden fazla anahtar sözcükle arama

Daha da iyi sonuçlar elde etmek için “sörf” ve “tatil” gibi anahtar sözcükleri birlikte kullanın.

Geliştirilmiş içe aktarma

Hareket halindeyken profesyonel kameranızdan fotoğraf ve video aktarmak şimdi her zamankinden çok daha kolay.

RAW fotoğraf desteği

RAW fotoğraflarınızı iPhone ve iPad’inize aktarıp yönetebilir ve iPad Pro’nuzda düzenleyebilirsiniz.

Yeniden tasarlanmış Albümler sekmesi

Mevcut ve paylaşılan albümlerinizi daha hızlı ve pratik bir şekilde bulun.

Kamera

Geliştirilmiş Portre Işığı

Portre modu fotoğrafları her zamankinden daha iyi. Kamera şimdi bir kişiyi algıladığında maske üretiyor ve bu kişiyi ortamdan akıllı ve hassas bir şekilde ayırıyor.

Portre Ayrıştırma için API

Üçüncü taraf geliştiricilere yönelik bu yeni API, fotoğraflardaki katmanların ayrılmasına imkan veriyor. Mesela, arka planı ön plandan ayırmak gibi.

Geliştirilmiş QR kodu okuyucu

Kamera şimdi kadrajdaki QR kodlarını ön plana çıkararak taramayı kolaylaştırıyor.

Siri

Siri önerileri

En sık yaptığınız şeyleri yapmanın daha hızlı bir yolu. Siri, rutinlerinizi öğrendikçe Kilit Ekranı’nda veya arama esnasında, en ihtiyaç duyduğunuz şeyler için size en doğru zamanda kısayollar öneriyor.

Siri’ye ekleme

Kısayolları iPhone, iPad veya Apple Watch’unuzda sesinizle çalıştırmak için Siri'ye ekleyin.

Yeni Kestirmeler uygulaması

Birden fazla şeyi tek seferde gerçekleştirmek için kendi kestirmelerinizi oluşturun veya özelleştirin. Galerideki örneklerle başlayın ve kendi uygulamalarınızdan ilerleyerek kişisel hale getirin.

Kestirmeler için API

Uygulama geliştiricileri, yeni bir SiriKit API aracılığıyla kestirmeleri çalıştırmak için Siri’den yararlanabilirler.

Fotoğraflar Anılar arama

Siri’yi kullanın, fotoğraflardaki kişilere, yerlere, etkinliklere, zamana veya ortamlar ve nesnelerle ilgili anahtar sözcüklere göre fotoğraflarınız ve anılarınızda hızla arama yapın.

Parolalar

Siri herhangi bir parolayı aramanıza yardımcı olsun.

iPhone’umu Bul

Kaybolan iPhone, iPad veya AirPods’unuzu bulmak için Siri’den yardım isteyin.

El Feneri

Siri’den el fenerini açıp kapatmasını isteyin.

Gizlilik ve Güvenlik

Geliştirilmiş takip koruması

Safari’de yapılan iyileştirmeler, web sayfalarındaki Paylaş düğmelerinin ve yorum amaçlı araç takımlarının izniniz olmadan sizi takip etmesini engelliyor. Ayrıca, reklamverenlerin hedefli online reklamlar göndermek amacıyla aygıtınızın benzersiz özelliklerini toplama girişimlerini de önlüyor.

Güvenli otomatik parolalar

Safari ve iOS uygulamalarında otomatik olarak birbirinden güçlü parolalar oluşturun, otomatik olarak doldurun ve saklayın. Üstelik bu parolalar, iCloud Anahtarlığı’nda saklanıyor ve tüm Apple aygıtlarınızda kullanılabiliyor. Parolalarınıza erişmek içinse, Siri’ye sormanız yeterli.

Yeniden kullanılan parolaların denetimi

Yeniden kullanılan parolalar, parola listesinde işaretleniyor. Böylece, ilgili uygulamaya veya web sitesine hızla giderek eski parolanızı otomatik olarak üretilen güçlü bir parolayla değiştirebiliyorsunuz.

Güvenlik kodları için Otomatik Doldurma özelliği

SMS ile gönderilen tek seferlik parolalar, onları ezberlemek veya tekrar yazmak zorunda kalmamanız için otomatik olarak Otomatik Doldurma önerileri şeklinde çıkıyor.

Parola paylaşımı

Birbirine yakın iOS aygıtlar arasında veya bir iOS aygıtından bir Mac’e ya da bir iOS aygıtından bir Apple TV’ye kolayca parola paylaşın.

Parola Yönetimi için API

Üçüncü taraf parola yöneticilerinde saklanan parolalara, doğrudan uygulamalardaki ve Safari’deki QuickType çubuğundan erişin (üçüncü tarafın kabul etmesi gerekir).

Uygulama Güncellemeleri

Apple Books

Apple Books, en sevdiğiniz veya çok seveceğiniz kitapları keşfetmeniz ve okumanız için kullanıcı dostu yepyeni bir tasarıma sahip. Şu An Okunan sekmesini seçin, okumakta olduğunuz kitaba devam edin veya yeni bir kitaba başlayın. Ya da yeni kitap mağazasını ziyaret edin, arşivinizi daha geniş koleksiyon seçenekleriyle düzenleyin.

Borsa

Yeniden tasarlanmış Borsa uygulamasıyla, piyasa hakkında daha fazla bilgi edinin. Özelleştirilebilir izleme listesinden fiyatlara hızla göz atın. Ayrıntıları ve interaktif grafikleri görmek için ilgili hisselere tıklayın. Üstelik Borsa uygulaması ilk kez, iPhone ile birlikte iPad’de de sizinle.

Sesli Notlar

Sesli Notlar yeniden tasarlandı ve iPad’de de kullanılabiliyor. Kişisel anımsatıcılarınızı kolayca kaydedin, derslerinizi düzenleyin veya ailenizle ilgili harika bir anınızı kolayca paylaşın. Ve iCloud sayesinde, iPhone’unuzla veya iPad’inizle kaydettiğiniz sesli notlara Mac’inizden de erişerek çok daha fazlasını yapın.

Çok Daha Fazlası

CarPlay navigasyon

CarPlay, şimdi üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını da destekliyor. Böylece direksiyon başındaki sürücülere, tanıdıkları bir deneyimle yola devam etmeleri için daha fazla seçenek sunuyor.

Daha ayrıntılı pil bilgisi

Ayarlar’daki pil kullanım grafiği şimdi son 24 saat veya 10 gün içindeki kullanım durumunuzu gösteriyor. Çubuklardan birine dokunun ve ilgili süre boyunca bir uygulamanın pil kullanım durumunu görüntüleyin.

iPad hareketleri

iPad için iOS 12, aygıtınızda gezinmeyi daha da kolaylaştıran güncellenmiş hareketlere sahip. Şimdi parmağınızı ekranın alt kenarından yukarı hızla kaydırarak Ana Ekran’a gidebilirsiniz. Sağ üst köşeden kaydırma hareketiyle, Denetim Merkezi’ne daha pratik şekilde ulaşabilirsiniz.

Klavye

3D Touch özelliği bulunmayan aygıtlarda boşluk çubuğunu basılı tutarak QuickType klavyeyi bir trackpad’e çevirin.

Yeni sözlükler

Üç yeni sözlüğün keyfini çıkarın: Arapça ve İngilizce çift dilli sözlük, Hintçe ve İngilizce çift dilli sözlük ve İbranice sözlük.

İngilizce Eşanlamlılar Sözlüğü

İngilizce Eşanlamlılar Sözlüğü'nde sözcüklerin eşanlamlılarını ve ilgili diğer kavramları bulun.

Yeni işaretleme araçları

Şimdi, bir ekran görüntüsünü ya da PDF’i işaretlerken veya Notlar’da çizim yaparken daha fazla renk, çizgi kalınlığı ve opaklık seçeneğine sahipsiniz.

iPad’de, Safari uygulamasındaki Favicon’lar

Safari’deki sekmelerde en sevdiğiniz web sitelerinin ikonlarını görüntüleyerek o an hangi sekmelerin açık olduğunu bir bakışta görün.

Otomatik yazılım güncellemesi

Şimdi iOS yazılım güncellemeleri otomatik olarak yüklenebilecek. Bu ayarı etkinleştirdiğinizde, yazılım güncellemeleri geceleri yüklenecek. Böylece her zaman en güncel yazılımlara sahip olabileceksiniz.

iOS 12'Yİ DESTEKLEYECEK CİHAZLAR LİSTESİ

iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s
12.9-inch iPad Pro 2. nesil
12.9-inch iPad Pro 1. nesil
10.5-inch iPad Pro
9.7-inch iPad Pro
10.5-inch iPad
iPad Air 2
iPad Air
iPad 5. nesil
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2
iPod touch 6. nesil

iPHONE, iPAD VEYA iPOD TOUCH GÜNCELLEME İŞLEMLERİ

iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı kablosuz olarak veya iTunes'u kullanarak iOS'in en son sürümüne nasıl güncelleyeceğinizi öğrenin.

 iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı iOS'in en son sürümüne kablosuz olarak güncelleyebilirsiniz. Güncellemeyi aygıtınızda göremiyorsanız güncelleme işlemini iTunes'u kullanarak elle tamamlayabilirsiniz.

Güncellemeye başlamadan önce

iCloud'u veya iTunes'u kullanarak aygıtınızın yedeklemesini oluşturun.

Aygıtınızı kablosuz olarak güncelleme

Güncelleme olduğunu bildiren bir ileti alırsanız Şimdi Yükle'ye dokunun. Aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz: 

  1. Aygıtınızı güç kaynağına takın ve Wi-Fi ile internete bağlanın.
  2. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun.
  3. İndir ve Yükle seçeneğine dokunun. iOS'in güncelleme için daha fazla alana ihtiyaç duyduğunu belirten ve bazı uygulamaları geçici olarak kaldırmanızı isteyen bir ileti görüntülenirse Sürdür'e veya Vazgeç'e dokunun. iOS kaldırdığı uygulamaları daha sonra yeniden yükler. Vazgeç'e dokunursanız bir sonraki aşamada ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
  4. Şimdi güncellemek için Yükle'ye dokunun. Alternatif olarak Sonra'ya dokunabilir ve Bu Gece Yükle'yi veya Daha Sonra Anımsat'ı seçebilirsiniz. Bu Gece Yükle'ye dokunursanız yatmadan önce iOS aygıtınızı güç kaynağına takmanız yeterlidir. Aygıtınız gece otomatik olarak güncellenir.
  5. İstenirse parolanızı girin. Parolanızı bilmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Kablosuz güncelleme sırasında bir hata görürseniz veya ek alana ihtiyacınız olursa

Aygıtınızı kablosuz olarak güncellemeyi denediğinizde bir hata iletisi görürseniz ne yapmanız gerektiğini öğrenin. Kablosuz güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa iTunes'u kullanarak güncelleme yapabilir veya aygıtınızdaki içeriği elle silebilirsiniz. İster iTunes'u kullanarak ister kablosuz olarak güncelleyin, güncelleme işleminden sonra aygıtınızda aynı miktarda boş alan olacaktır.

Bazı iOS güncellemeleri kablosuz olarak yapılamaz. VPN veya proxy bağlantıları aygıtınızın iOS güncelleme sunucularına bağlanmasını engelleyebilir.

Aygıtınızı iTunes'u kullanarak güncelleme

iOS aygıtınızda kablosuz olarak güncelleme yapamıyorsanız güncelleme işlemini güvendiğiniz bir bilgisayarda iTunes'u kullanarak tamamlayabilirsiniz. Bilgisayarınız, güncelleyeceğiniz iOS aygıtındaki Kişisel Erişim Noktasını kullanıyorsa güncelleme işleminden önce bilgisayarınızı farklı bir Wi-Fi ya da Ethernet ağına bağlayın.

  1. Bilgisayarınıza iTunes'un en son sürümünü yükleyin.
  2. Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  3. iTunes'u açın ve aygıtınızı seçin.
  4. Özet'i tıklayın, ardından Güncellemeleri Denetle'yi tıklayın. 
  5. İndir ve Güncelle'yi tıklayın.
  6. İstenirse parolanızı girin. Parolanızı bilmiyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

iTunes'da hata iletileri görüyorsanız veya güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa

Aygıtınızı iTunes'u kullanarak güncellerken hata iletileri görüyorsanız yardım alın. Bir güncelleme için daha fazla alana ihtiyacınız varsa aygıtınızdaki içeriği elle silebilirsiniz.

Apple, iOS 12 güncellemesini bugün yayınlayacak. Peki iOS 12 güncellemesiyle gelen özellikler neler olacak? Milyonlarca Apple kullanıcısının merak ettiği iOS 12 hakkındaki tüm detayları ve güncelleme işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN