Microsoft kötü günler geçiriyor: 400 Microsoft çalışanı daha işsiz kalacak

Microsoft kötü günler geçiriyor: 400 Microsoft çalışanı daha işsiz kalacak

Yayınlanan bir raporda Microsoft'un Londra'daki Skype ofisini kapatacağı ortaya çıktı. Bu ofisin de kapatılmasıyla Microsoft'ta işsiz kalan kişi sayısı 3000'e yaklaşacak!

Windows işletim sistemiyle birlikte yıllardır dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Microsoft, son dönemde Windows Phone platformunun başarısızlığı nedeniyle ciddi bir küçülmeye gitmiş ve yaklaşık 2000 kişiyi işten çıkartma durumunda kalmıştı.

Webtekno'da yer alan habere göre mobil tarafta Microsoft'un işten çıkarma süreci son günlerde duraklamışken, bu kez şirket çalışanları için bir kötü haber de Microsoft'un servislerinden Skype ofisinden geldi. Financial Times tarafından yayınlanan rapora göre Microsoft, Londra'daki Skype ofisini kapatmaya hazırlanıyor.

Özellikle MS Office ve Skype entegrasyonu konusunda önemli çalışmaların yürütüldüğü Skype ofisinin kapanmasıyla birlikte, Microsoft'ta son dönemde işsiz kalan kişi sayısı 3000'e yaklaşacak gibi. Özellikle yeni büyük bir başarı elde edemeyen Microsoft'un geleceğinin ne olacağı ise şuan için gizemini koruyor. Umarız Microsoft, tekrar eski günlerindeki başarısına tekrar kavuşabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN