Kamerayı gören kediler rol yapmıyor, köpekler tribünlere oynuyor

Kamerayı gören kediler rol yapmıyor, köpekler tribünlere oynuyor

Kediler sosyal medyanın fenomen hayvanları... Kullanıcılar adeta kedilerle yaşıyor. Peki neden insan dostu köpekler değil de kediler ünlü oldu? Bu sorunun net bir cevabı yok. Ancak kedilerin, kamera karşısında tribünlere oynayan köpekler gibi rol yapmamaları onları daha avantajlı kılıyor.

KARAR / FRANKFURT

İnternetin en fenomen hayvanları kediler. Sosyal medya kullanıcıları nerdeyse kedilerle yaşıyor. 2005 yılında bir Youtube kurucusunun yüklediği video ile internet fenomeni haline geldiler. Kedilerin bu denli sevilmesinin nedenleri konusunda kesin bilgi yok. Ancak konuyu araştıranların tahminleri var. İnsanlar, kedileri duygularının aynası olarak görüyor.

ROL YAPMIYORLAR

Kedilerin internette bu denli sevilmesinin bir nedeni de rol yapmamaları. Köpekler resimleri ya da videoları çekilirken kamerayla interaksiyona giriyor. Cambazlıklar yaparak alkış almaya çalışıyorlar. Oysa kediler başarıya odaklı değiller. Kamera karşısında gerçekte nasılsa öyle davranıyorlar. Bu samimiyet insanların daha çok hoşuna gidiyor.

Kedi sahiplerinin internetle daha içli dışlı olması da kedilerin popülaritesinin nedenlerinden biri. Köpek sahipleri havyanları ile dışarıda bir araya geliyorlar. Ancak kedi sahiplerinin böyle bir alışkanlığı yok. Dolayısıyla sahipleri kedilerin resim ve videolarını daha çok internet üzerinden paylaşıyorlar.

İNSANLARI MUTLU EDİYORLAR

Kedilerin başarısındaki bir diğer etken ise insanları mutlu etmeleri. Kedi resim ve videolarının insanlar üzerinde sakinleştirici, huzur verici bir etkisi var. Bu da onların şöhretini arttırıyor. Ancak kedilerin huzur duygusunu neden verdikleri bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN