Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson: Hayatımızdaki her şey zeki türün eğlencesi

Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson: Hayatımızdaki her şey zeki türün eğlencesi

Evrende insandan daha zeki canlı türlerinin varlığı konusunda iddialı olan ünlü bilim insanı Tyson, ‘Hayatımızdaki her şey bu zeki türün eğlencesi için ürettiğinden ibaret olabilir’ dedi.

Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, evrenin bir simülasyondan ibaret olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Ünlü bilim insanı ve bilimkurgu yazarı Isaac Akimov’un anısına yapılan konferansın moderatörlüğünü yapan Tyson, “Evrenin ortaya çıkmasından başka birinin sorumlu olduğunu öğrenirse buna hiç şaşırmayacağını” ifade etti. İnsanların kendilerini her zaman en akıllı canlı türü olarak tanımladığını belirten Tyson, “Bizden çok daha zeki canlı türleri varsa?” sorusunu tartışmaya açtı.

‘GERÇEKLİĞİ KANITLANAMAZ’

Tyson insan ve şempanzenin genlerinin yüzde 99 aynı olduğuna dikkat çekerek “Bizi maymun gibi görecek kadar zeki canlılar varsa, bir evren simülasyonu da üretmiş olabilirler. Bir gün hayatımızdaki her şeyin, başka bir türün eğlence için ürettiği bir şey olduğunu öğrenirsem şaşırmam” dedi. Henüz simülasyon hipotezi için yeterince kanıt yoksa da bilim insanları, evrenin tamamen gerçek olduğunun da kanıtlanmasının mümkün olmadığını ifade ediyor.

NEŞELİ VE FARKLI BİR BİLİM İNSANI

ABD’li astrofizikçi Neil DeGrasse Tyson, astronomiyi popülerleştiren bilim insanlarından biri olarak biliniyor. Uzman olmayanların anlayabileceği şekilde yazılmış birçok kitabı bulunan Tyson, ayrıca sekiz adet fahri doktora sahibi ve Planetary Society adlı uzay çalışmaları kurumunun da başkanlığını yapıyor. 57 yaşındaki astrofizikçi, eğlenceli üslubuyla tanınıyor. Televizyon programlarıyla da ünlenen Neil DeGrasse Tyson ayrıca evrenda başka zeki yaşam formlarının varlığına dair çarpıcı fikir ve iddialarıyla biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN