Facebook'taki kod hatası yanlışlıkla kullanıcıları öldürdü

Facebook'taki kod hatası yanlışlıkla kullanıcıları öldürdü

Facebook yaptığı ufak bir kod hatası nedeniyle kullanıcılarının birçoğunun hesabında “öldü” işareti belirdi.

Facebook tarafından yapılan kod hatası nedeniyle birçok kullanıcın profilinde öldü işareti belirdi ve bu profile giren ziyaretçilere ölen bu hesap sahibinin anılması için mesaj yayımlandı. Söz konusu hata Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in profil sayfasında da gözüktü. Söz konusu hatadan 2 milyondan fazla hesabın etkilendiğini söyleniyor.

Kısa sürede büyüyen olayın en ilginç yanı söz konusu hatadan Facebook CEO'su dahil yüzbinlerce hesabın etkilenmesi. Mizaha dönüşen olay sonrası birçok kullanıcı ölmediğini, yaşadığını bildiren mesajlar yayınlarken hatadan haberdar olan şirket olaya müdahale ederek hatayı düzeltti.

Hata nedeniyle kullanıcılardan özür dileyen Facebook, bu sorunun ufak bir algoritma hatası olduğunu ve kısa sürede düzelttiklerini bildirdi. Hata nedeniyle bu hatadan etkilenen kullanıcılar ve kullanıcıların arkadaşlarına bir bildirim mesajı da gönderildi. Gönderilen mesajda ise, yaşanan sorundan dolayı X kişinin ölü olarak gösterildiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ve bu X kişisinin gayet sağlıklı bir şekilde Facebook'da zaman geçirdiği söylendi ve tekrar özür dilendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN