LG’den birbirinden ilginç 4 robot

LG’den birbirinden ilginç 4 robot

LG, CES 2017 kapsamında yeni robot modellerini tanıttı. Robotlar çok akıllı; konuşup mesajlaşıyor, hatta temizlik yapıp çim bile biçiyor.

Güney Kore merkezli tüketici elektroniği şirketi LG, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen teknoloji fuarı CES 2017 kapsamında birbirinden ilginç 4 robot modelinin lansmanını gerçekleştirdi. Robotlar konuşup mesajlaşıyor, temizlik yapıp çim bile biçiyor…

Hub Robot

Hub Robot ev için geliştirildi. Akıllı cihazlara bağlanıp çeşitli işlemler gerçekleştirebiliyor. Amazon Alexa uyumlu ve ses tanıma teknolojisi ile sahibinin komutlarını uyguluyor. Klime ve kurutma makinesi gibi cihazların çalıştırılması gibi işlemleri bile hallediyor.

Airport Guide Robot

Robotik mühendisliğin uygulama sahalarından biri de uzun yıllardır havaalanları. LG, geliştirdiği yeni havaalanı robotuyla yolculara asistanlık yapıyor. İngilizce’nin de aralarında bulunduğu dört dilde soruları algılayıp yanıtlar veriyor. Robotun kısa süre içinde ilk olarak Kore’de kullanılacağı da duyuruldu.

Airport Cleaning Robot

Bir diğer havaalanı robotu da Airport Cleaning Robot. LG’nin havaalanlarının temizliği için geliştirdiği bu özel aygıt, çok sayıda fırça ve motora sahip. Geniş kapasiteli toz kutusu ve ilginç tasarımıyla temizlik fonksiyonuna ek olarak yolcuların dikkatini çekmek üzere geliştirilmiş.

Lawn Mowing Robot

Çim biçmek çoğu kimse için keyifli olsa da yorucu. Teknolojinin ele aldığı konulardan biri de bu yöndeki aygıtlar. Ancak daha çok çim biçme makineleri üretiliyor. LG ise konuya farklı bir yönden bakarak çim biçme robotu geliştirdi. Birçok alan için uygun olan robot, çimlerin doğru ve isabetli bir şekilde kesilmesini sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN