MacBook’u dokunmatik ekranlı kullanın

MacBook’u dokunmatik ekranlı kullanın

MacBook Air için geliştirilen AirBar adlı cihaz, ekranın dokunmatik kontrollerle kullanımını mümkün kılıyor. Üstelik sadece 99 dolar fiyat etiketi ile...

Apple’ın Mac bilgisayarları son dönemin popüler ürünleri arasında. Özellikle sundukları yüksek seviyedeki taşınabilirlik ve teknoloji dikkat çekici. Peki bu serinin en küçük üyelerinden MacBook Air’i dokunmatik ekranlıymış gibi kullanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

CES 2017 kapsamında tanıtılan AirBar adlı cihaz, MacBook Air modellerinin ekranının dokunmatik ekranlı olarak kullanımını mümkün kılıyor. Üstelik bunu sadece 99 dolar gibi son derece mütevazı bir fiyat etiketi ile sağlıyor.

Ekranın üzerine mıknatıslı mekanizmasıyla kolaylıkla oturan AirBar, ayrıca USB bağlantısına ihtiyaç duyuyor.

Tak-çalıştır şeklindeki çalışma prensibi ile dikkat çekiyor. Kurulumu için MacBook Air’a birkaç adet mıknatıs takılması gerekli.

17-01/05/ekran_resmi_2017-01-05_09_33_50.jpg

Şimdilik sadece 13.3 inç MacBook Air’ler için geliştirilen ilgi çekici cihaz ile ekran üzerinde dokunmatik kontroller yapılabildiği, yakınlaştırma ve kaydırma hareketleri yapılabildiği ifade ediliyor.

Ayrıca firma yetkilileri, kalem veya bir fırça gibi fiziksel nesnelerin de ekran için kullanımın söz konusu olabildiği belirtiliyor.

17-01/05/ekran_resmi_2017-01-05_09_34_11.jpg

Mart ayı itibarıyla ABD’de satışlarına başlanacağı duyurulan AirBar’ın açıklanan resmi fiyatı 99 dolar.

Daha önce PC için de bir versiyon yayınlayan şirket, bunu 30 dolar fiyatla sunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN