Marmara Belediyeler Birliği belediyeleri Siber Saldırılara karşı güçlendiriyor

Marmara Belediyeler Birliği belediyeleri Siber Saldırılara karşı güçlendiriyor

Sanal dünyanin etkili isimleri, sekiz hafta sürecek Dijital Hayat Sertifika Programı'nda buluşuyor

Teknolojinin ilerlemesi ile yeni bir savaş yöntemi daha ortaya çıkmış oldu. Siber savaşlar; hava, kara, deniz ve uzay savaşlarından sonra 5. sırada yer alıyor. Güvenlik, iletişim, enerji, finans, sağlık ve ulaşım gibi kritik yapılar siber saldırıların öncelikli hedefi haline geldi.

Marmara Belediyeler Birliği, bu tür saldırılara karşı yerel yönetimlerin her an hazırlıklı olmaları için harekete geçti.  Birlik, siber psikoloji, dijital kimlikler, bilişim hukuku gibi konu başlıklarını içeren sekiz haftalık bir eğitim programı düzenliyor: Dijital Hayat Sertifika Programı.

Hayatımızı her alanda etkilemeye başlayan dijitalleşme ve internet kültürü bugün dünya çapında 3.2 milyar, Türkiye’de ise 45 milyon kişiye ulaştı. Kültür ve coğrafyalar arasındaki farklılıkları kaldırıp evrensel yeni bir dil yarattı. Yüz milyonlarca insan için internet artık gerektiğinde ticaret, banka, oyun salonu, kütüphane, sohbet mecrası, eğlence merkezi, sinema, televizyon, gazete hatta eşiyle ilk tanıştığı mekan oldu. Dünya üzerinde 18-35 yaş arası internet kullanıcıların yüzde 96’sı bir sosyal ağ üyesi olduğu düşünüldüğünde internet kendi oluşturduğu dil ve kültürle yepyeni bir ekonomi de yarattı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Dijital Hayat Sertifika Programında dijital devrimin oluşturduğu yeni iletişim ortamının bireysel, toplumsal, ekonomik, kültürel, hukuksal, siyasi ve ahlaki değişim ve dönüşümlerini tartışılacak. Dijital ekosistemin ortaya çıkış macerasını ve kültürünü, dünden ve bugünden yola çıkarak yarınını, nasıl kullanılması gerektiği tüm ayrıntılarıyla kamu çalışanlarına aktarılacak. 16 kişiden oluşan eğitmen kadrosunda Beyinsiz Adam, Kemal Ekşioğlu, Serkan İnci gibi internetin fenomenleri ve Beyaz Şapkalı Hacker, Adli Bilişim Uzmanı Halil Öztürkci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Eren,  The Coca-Cola Company Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ve İletişim Bilimci Yalçın Arı gibi alanında uzman isimler bulunuyor.

Program çerçevesinde;

-Dijital güvenlik nedir,

-Bireysel ve kurumsal olarak güvenlik nasıl sağlanır,

-Sosyal medyada kriz nasıl yönetilir,

- “İnternet Hukuku” nedir? Gerçek hayatta işlenen suçla internette işlenen suç arasındaki fark nedir?

gibi sorulara yanıt aranacak. 26 Ocak- 19 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Dijital Hayat Sertifika Programının kayıtları devam ediyor.

16-01/27/dijital-hayat-sertifika-programi-afis.jpg

Detaylar ve başvuru için: www.yerelyonetimakademisi.com/dijitalhayat

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN