Mehmet İhsan Taşer hangi göreve atandı? Mehmet İhsan Taşer kimdir, ne iş yapar?

Mehmet İhsan Taşer hangi göreve atandı? Mehmet İhsan Taşer kimdir, ne iş yapar?

Mehmet İhsan Taşer hangi göreve atandı? Erdoğan'ın atama kararnamesi ile atanan Mehmet İhsan Taşer kimdir, ne iş yapar? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hazırlanan atama listesi bu günkü resmi gazetede yayımlandı. Ataması yapılan 6 kişi içinde yer alan Mehmet İhsan Taşer hakkında merak edilenleri yazımızda bulabilir atamaların nereye yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Mehmet İhsan Taşer kimdir, ne iş yapar? sorusu vatandaşın gündeminde. Bu gün yayımlanan kararnamede 6 ismin ataması yapıldı. Peki Mehmet İhsan Taşer hangi göreve atandı? Cumhurbaşkanlığı kararına göre Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'ın atamaları yapıldı. Ataması yapılan isimler arasında yer alan  Mehmet İhsan Taşer hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

MEHMET İHSAN TAŞER KİMDİR?

Bilişim teknolojileri sektörünün ilk yan ve çevre birim firmalarından 3P’nin kurucu ortağı olan Mehmet İhsan Taşer'in hayatı

Mehmet İhsan Taşer, 1981 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1981-1986 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne devam etti. 1987-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yaptı.

Harvard Business School’da 2009 yılında “İleri Yönetim Programı” eğitimi aldı. 2010-2011 yıllarında INSEAD Üniversitesi’nde “Liderlik Geliştirme Programı”na katıldı.

İş hayatına 1986 yılında Apple Bilkom’da başlayan Mehmet İhsan Taşer, 1999 yılında kurduğu Macromedia distribütörü olan Medyasoft, yeni medya ajansı İnterajans, e-iş yazılımı şirketi Workcube, e-learning ve özel BT projeleri konusunda uzman Mindsoft’un kurucu ortakları arasında yer aldı.

Mehmet İhsan Taşer’in MÜSİAD ve Yıldız Holding geçmişi bulunuyor.

Mehmet İhsan Taşer, 27 Ocak 2017 tarihinde Ülker iştirakleri arasında yer alan Datateknik Bilişim Grubun bir diğer şirketi Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

MEHMET İHSAN TAŞER HANGİ GÖREVE ATANDI?

Mehmet İhsan Taşer, 24 Ekim 2018 tarihinde TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumunun (TÜBİTAK) yeni sisteme göre ilk yönetim kurulu üyelerinin ataması, Resmi Gazete'de yayımlandı.

18-10/24/tubitaka-atanan-isimler.jpg

TÜBİTAK'A ATANAN DİĞER İSİMLER

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, TÜBİTAK'ın yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'dan oluştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte TÜBİTAK Bilim Kurulunun yerine Yönetim Kurulu da ihdas edildi. Böylelikle kurumun en üst karar organı yönetim kurulu oldu.

Kurumun yeni yönetiminde bilim, teknoloji, Ar-Ge ve sanayi dünyasından isimlere yer verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı TÜBİTAK'ta 3 yıl süreyle görev yapacak üyelerin, uzmanlık ve tecrübeleri doğrultusunda kuruma katkı verecekleri öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN