Microsoft kod yazabilen yapay zeka geliştirdi

Microsoft kod yazabilen yapay zeka geliştirdi

Dünyanın yazılım devi Microsoft inanılmaz bir buluşa imza attı. DeepCoper isimli kod yazabilen yapay zekanın aynı zamanda öğrenme yetisine de sahip olduğu belirtildi. yapay zekanın önümüzdeki 10 yılda milyonlarca insanın işini elinden alacağı tahmin ediliyor.

Ntv'nin haberine göre, İngiltere'nin Cambridge kentinde bulunan Microsoft Araştırma Merkezi ve Cambrigde Üniversitesi alanında öncü olabilecek bir çalışmaya imza attı. Araştırmacılar kod yazabilen bir yapay zeka geliştirdi. DeepCoder adı verilen yapay zekanın yakın gelecekle programlama yarışmalarına katılması bekleniyor.

Basit düzeydeki satırları kodlayabilen DeepCoder'ı benzerlerinden ayıran en büyük özelliği ise öğrenme kapasitesine sahip olması. İlk aşamada varolan diğer yazılımlardan kodları kullanan DeepCoder'ın zaman içerisinde bunları kendi başına yazabilecek hale gelmesi hedefleniyor.

MİLYONLARCA İNSANIN İŞİNİ ELİNDEN ALABİLİR

Yapay zeka ve robotların önümüzdeki 10 yıllık süreçte bile milyonlarca insanın işini elinden alacağı tahmin ediliyor. Ancak DeepCoder'ın yaratıcıları yapay zekanın yazılım dünyasına yeni bir enerji getireceği görüşünde. Dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) çalışan Doç. Dr. Armando Solar-Lezama, kod yazan yapay zekaların yazılması imkansız olarak görülen sistemlerin altından kalkabileceğini düşünüyor.

Şimdilik sadece beş satır oluşturebilen DeepCoder'ın geliştirildiği açıklandı. DeepCoder'ın yaratıcıları da yapay zekanın yazılımcıların yükünü hafifleteceğini ifade etti. Bu sayede yazılımcıların daha sofistike işler için zamanları olacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN