Muhbir appl’er yaygınlaşıyor

Muhbir appl’er yaygınlaşıyor

Amerika’da polise direk ihbarda bulunma imkanı sağlayan, kamera görüntülerini analiz ederek suçlu tespit eden farklı güvenlik app’lerinin piyasası giderek büyüyor.

KARAR/ALMANYA 
 
Polisin şüphelilerin resimlerini internette yayımlayıp vatandaşlardan yardım istediği ‚‘’klasik yöntemler’’ artık geride kaldı. Startup girişimciler bu alanda da yeniliklere imza atıyor. Son olarak Amerika’da Task Force adı verilen bir app vatandaşların polise yapacağı ihbarlarda yenilikler sunuyor. Direk polis merkezleri ile bağlantılı çalışan bu app ile vatandaşlar bir parmak kaydırmayla ‚‘şüpheli ve kriminal potansiyeli olan olaylar’’ direk polise bildirilebiliyor. Task Force’u geliştiren uzmanlar ürünlerini polis için Uber olarak nitelendiriyor. 

MAHALLEYİ GÖZETLEYEN UYANIK APP

Başka bir startup tartından geliştirilen Flock Safety isimli uygulama ise bir sokakta bulunan akıllı kameralardaki görüntüleri resim tanıma algoritmaları ile analiz edip, direk polise bildiriyor. Flock Safety yetkilileri bu yöntemde suçluların sadece engellenmediğini aynı zamanda suçun da aydınlatıldığını iddia ediyor. Bu yöntemle bisiklet hırsızları, çöplerini olur olmaz yere dökenler ve araçları ile gürültü yapan gençler tespit edilmiş. 

TÜM ÖZELLİKLERİ AYIRT EDEBİLİYOR 

IBM tarafından geliştirilen Intelligent Video Analytics isimli programn video görüntülerinden insanları yaş, cinsiyet, saç rengi, sakal, deri rengi gibi özellikleri göre tanımlayabiliyor. Bu programda ayrıca  beyaz, siyah ve asyalı gibi tercih opsiyonları bulunuyor. Daha önce terörle mücadele amacıyla geliştirilen program şimdi suçlularla mücadele amacıyla Amerika’daki hemen bütün polis merkezlerinde kullanılıyor. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN