NASA: 9. gezegeni bulduk, dünyaya çarpmayacak

NASA: 9. gezegeni bulduk, dünyaya çarpmayacak

Uzun süredir var olup olmadığı tartışılan ‘dokuzuncu gezegen’ nihayet bulundu. NASA’dan yapılan açıklamada, Dünya’dan 10 kat büyük olduğu belirtilen gezegenin, korkulanın aksine yeryüzüne çarpma olasılığının olmadığı vurgulandı.

ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Güneş Sistemi’nde var olduğu düşünülen dokuzuncu gezegen hakkında açıklama yaptı. Henüz bulunamayan ancak hakkında önemli kanıtlar bulunan devasa gezegenin bazı kıyamet günü komplo teorisyenlerince iddia edildiği gibi Dünya’ya çarpma olasılığının olmadığı da vurgulandı. ‘

Planet X’ olarak da anılan davasa buz gezegeninin Dünya’dan 10 kat daha fazla kütleye sahip olduğu ve Güneş’e Neptün’den 20 kat daha uzak olduğu sanılıyor. NASA’nn açıklamasında 9. Gezegen’in varlığı konusunda bilim insanlarının 5 adet kanıt gösterdiği belirtildi. Pasadena’daki Caltech’de (Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü) çalışan astrofizikçi Konstantin Batygin “Şu anda 9. Gezegen’in varlığına işaret eden 5 farklı eksende gözlemsel kanıt var” dedi. Bu ipuçlarından bazıları 9. Gezegen’in Kuiper Kuşağı’ndaki gök cisimleri üzerindeki çekim etkisi ile alakalı. Kuiper Kuşağı’ndaki 6 farklı gök cisminin hepsinin aynı yönde elips yörüngelerinin olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN