Okulun İlk Günü Google'da Doodle oldu! Öğrencilere okulun ilk günü sürprizi Google'dan geldi

Okulun İlk Günü Google'da Doodle oldu! Öğrencilere okulun ilk günü sürprizi Google'dan geldi

Okulun İlk Günü, Google tarafından Doodle yapıldı. Milyonlarca öğrenci için bugün ilk ders zili çaldı. Arama motoru devi Google ilse öğrencilere jest yaparak açılış sayfasına "Okulun İlk Günü" Doodle'ı hazırladı.

Okulun İlk Günü, Google'da Doodle olarak karşımıza çıktı. Bir çok önemli günde Doodle hazırlayan Google, bu kez öğrencileri unutmadı ve Okulun İlk Günü için özel bir Doodle hazırladı. Milyonlarca öğrenci için bugün ders zili çaldı ve 2018-2019 Eğitim yılı resmen başladı. Okulların açılmasını ise arama motoru devi Google'ın "Okulun İlk Günü" Doodle'ı ile kutlaması beğeni kazandı.

OKULUN İLK GÜNÜNDE 17 MİLYON ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı ve ilk çalan ders ziliyle ülke genelinde 17 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yaptı. Okulların bugün itibariyle ilk ders zili çaldı. Okulların açılmasıyla beraber Türkiye çapında 17 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yaptı. Okulun başlamasıyla birlikte öğrenciler kadar veliler de bu eğitim sürecine dahil oldu. Öğrencileri ilk derse yetiştirmek için yola çıkan veliler, ilk gün oldukça zorlandı. Çocuklarını okula araçlarıyla getiren velilerin trafiği aksatmaması için trafik polisleri de yoğun çaba harcadı. Okul önlerinde bekleyen trafik polis ekipleri trafiği kontrollü şekilde sağlayarak trafik sıkışıklığının önüne geçti.

Bazı öğrenciler 3 aylık tatil sonucu sıkıldıklarını söylese de bazıları da tatilin halen devam etmesini istediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

DOODLE NEDİR?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoruGoogle'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

MEB'DEN VELİLERE "ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR KİTAPÇIĞI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un öncülüğünde eğitimde niteliği ve verimliliği artırmak, ebeveynleri çocuklarının okula uyum sürecine ilişkin bilgilendirmek ve desteklemek için hazırlanan "Çocuğum Okula Başlıyor" isimli kitapçık velilere dağıtılmaya başlandı.

Kitapçıkta veliler için önsöz kaleme alan Selçuk, "Bugün hep birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu, en değerli varlıklarımızın, yani çocuklarımızın eğitim yolculuğudur. Çocuklarımızın bu yolculuğunda elbette siz değerli velilerimizle birlikte olacağız. Bu uzun yolda, sizlerin varlığı bizi daha güçlü kılacaktır." ifadelerini kullandı.

Selçuk, eğitim yolunda atacakları her adımın veliler sayesinde daha sağlam ve güvenli olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yılmadan, bıkmadan, özverili bir şekilde önümüze çıkan zorlukları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Unutmamalısınız ki ülkemiz, toplumumuz ve geleceğimiz için birlikte yapacak çok işimiz var. Bunlardan en önemlisi geleceğimizin umudu, biricik yavrularımızın eğitimi meselesidir.

Çocuklarımızı, bizlerin geçmişte yapamadıklarını yapacak, başaramadıklarını başaracak 'gizli bahçelerimiz' olarak görmeyelim. Onlara bir yer gösterelim, kendi bahçelerini kursunlar, kendi fidanlarını, çiçeklerini diksinler, yeşertip büyütsünler. Zaman zaman neyi, nasıl yapacakları konusunda onlara yol gösterelim ancak onların yerine geçmeyelim. Her çocuk bir bireydir ve keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri vardır. Bize düşen görev, onların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamaktır. Gelin, çocuklarımızın eğitim yolculuğuna küçük dokunuşlarla yön verelim, onlara varlığımızı daima hissettirelim ve güzel bir gelecek inşa edelim. Bunları, geçmişe takılıp kalmadan ama geleceğin kaygısıyla bugünü de yitirmeden yapalım. Çocuklarımızla yaşadığımız anın, şimdinin paha biçilemez olduğunu göz ardı etmeyelim."

- "Eğitimi sadece okul çatısı altındaki süreç olarak görmemeliyiz": Eğitimin, sadece okul çatısı altında yürütülen bir dönem olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Selçuk, eğitimin hayatın her alanını kapsayan ve kucaklayan bir süreç olduğunu vurguladı.

Selçuk, velilerin çocuklarına, evin, sokağın, çarşının, doğanın da eğitimin bir parçası olduğunu göstermeleri ve bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece akademik başarıyı önceleyen, diğer her şeyi değersizleştiren bir anlayıştan sıyrılmamız gerekmektedir. Bizim bütün çabamız çocuklarımızın iyi bir eğitim alması içindir. Onları okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi etkili kullanabilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak içselleştirmiş, kendine güvenen, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek en önemli hedeflerimiz olmalıdır. Her çocuk gelecekteki güzel günlerin başlangıcıdır. Ülkemizi ve çocuklarımızı güzel yarınlara taşıyacak en önemli etkenlerden birinin de sizler olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Sizlerin, eğitim yolculuğunda bizi ve çocuklarımızı yalnız bırakmayacağınızı umuyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum."

- Kitapçığa birçok öğretmen ve akademisyen katkı sağladı: Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Haluk Yavuzer ve Prof. Dr. Acar Baltaş'ın da katkıda bulunduğu kitapçık öğretmen ve akademisyenler tarafından hazırlandı.

Okula yeni başlayan çocukların ebeveynlerini temel konularda bilgilendirmek ve olası ortak merak unsurlarına yönelik ebeveynlere yol haritası sunarak işlevsel müdahale yaklaşımlarını güçlendirmek amacıyla hazırlanan kitapçıkta "Çocuğumu Tanıyorum", "Okula Başlarken", "Okula Uyum", "Okuldan Eve-Evden Okula Ebeveyn Tutumları" ve "Destek Kaynaklarım" başlıklı konular yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN