Orkestraya robot şef

Orkestraya robot şef

İtalya’da düzenlenen Uluslararası Robotik Festivali’ne YuMi isimli robot damga vurdu. ABB adlı İsviçreli bir şirket tarafından üretilen robot, Lucca Filarmoni Orkestrası’nı yönetti. 18 parçanın üçünün şefliğini yapan YuMi’nin yönettiği orkestranın solisti ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli’ydi.

İnsansı robot, ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli’nin solistlik yaptığı filarmoni orkestrasını yönetti. İsviçreli teknoloji şirketi ABB tarafından yapılan YuMi isimli insansı robot İtalya’nın Pisa kentinde düzenlenen Uluslararası Robotik Festivali’nde düzenlenen konserle tanıtıldı. İtalyan tenor Andrea Bocelli’nin onur konuğu olarak çağırıldığı konserde ilk defa yapay bir zeka filarmoni orkestrasını yönetti. Lucca Filarmoni Orkestrası konserde Alman besteci Verdi’nin eserlerini çaldı. YuMi’nin, Bocelli’nin ünlü bestecinin ‘La donna e mobile’ isimli eserini seslendirken Toskanalı orkestrayı yönettiği aktarıldı. Konserin gerçekleştiği ‘Teatro Verdi’ isimli mekanın yöneticisi Andrea Colombini konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “YuMi’nin hareketleri çok akıcı ve yumuşak, ses algısı ise inanılmaz yükseklikte.” ABB tarafından tasarlanan iki kollu robot, Tuscan kentinde düzenlenen Birinci Uluslararası Robotik Festivali’ne damga vurdu. YuMi’nin ismi ‘sen ve ben’ ibaresinden geliyor. Şeflik için gereken tüm hareketler robota Colombini tarafından öğretildi ve jestlerin doğru şekilde yapılabilmesi için konser öncesinde provalar alındı. Doğaçlama yapması mümkün olmayan robotun müzisyenlerle herhangi bir sorun yaşamaması için provalar oldukça önemliydi. Konser sırasında çalınan 18 parçanın üçünü YuMi yönetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN