Öz güveni olmayan internet  bağımlısı

Öz güveni olmayan internet  bağımlısı

Türkiye’de 26 üniversiteden 2 bin 806 öğrenciyle yapılan ‘psikolojik şartlar, ruh sağlığı ve internet kullanımı’ etkileşiminin incelendiği araştırmada, öz güveni düşük gençlerin interneti daha çok kullandığı belirlendi. Buna neden olarak ‘negatif psikolojik şartları bertaraf etmek’ gösterildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Gülnar, Türkiye’de üniversite öğrencilerinin internet kullanım tiplerini (iletişim, eğlence ve bilgilenme) ve ruh sağlığı ilişkisini ortaya koymayı amaçlayan bir araştırma yaptı. 26 üniversitede, 2 bin 806 öğrenci arasında yürütülen araştırmayla ilgili Gülnar, üniversite öğrencilerinin internet kullanım düzey ve amacını ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.      

NEGATİF ŞARTTAN KURTULMAK İÇİN

İnternet kullanımında ‘psikolojik şartlar, ruh sağlığı ve internet kullanımı’ etkileşimini incelediklerini aktaran Birol Gülnar, farklı göstergeleri bulunan ruh sağlığıyla ilgili öz güven düzeyini ölçmeye çalıştıklarını kaydetti. Araştırmada ilginç bulgulara ulaştıklarına dikkati çeken Gülnar, öz güven düzeyiyle internet kullanımı arasındaki ilişkiyi deincelediklerini anlattı. Gülnar, şu değerlendirmede bulundu: “Öz güven arttıkça internet kullanımının azaldığını, öz güven düştükçe internet kullanımının arttığını gördük. Bu kişilerin interneti iletişim, eğlence, video ve film izlemek maksatlı kullanımlarının yüksek olduğunu tespit ettik. Düşük öz güvene sahip öğrencilerin negatif psikolojik şartları bertaraf etmek maksadıyla interneti daha çok iletişim ve eğlence amaçlı kullandıklarını görüyoruz. Negatif şarttan kurtulmak için değişik iletişim gruplarına dahil olarak insanlarla iletişim kurmaya çalışılıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN