Panasonic'ten sizi dinleyip konuşabilen robot projektör

Panasonic'ten sizi dinleyip konuşabilen robot projektör

Panasonic, CES 2017 kapsamında sunduğu robot projektör ile dikkat çekti. Bu projektör sizi dinliyor, üstelik konuşuyor...

CES 2017, ABD’nin Las Vegas şehrinde 200 bine yakın teknoloji meraklısının ziyaret ettiği dev bir fuar. Bini aşkın teknoloji şirketinin boy gösterdiği etkinlikte köklü markaların son derece deneysel cihazları da sahne alıyor. İşte bunlardan biri Panasonic’in sevimli projektörü.

Komutlara yanıt verebilen projektör, görüntüyü istediğiniz yere yansıtıyor. Bu akıllı aygıtın öne çıkan yönü ise elbette yumurtayı andıran tasarımı. Hareket edebilen kısımlara sahip olduğu görülüyor, ayrıca oldukça kompakt bir tasarımla geliyor. 

Panasonic’in projektörü, sadece komutlara göre işlem gerçekleştirmiyor, çocuksu bir sese sahip ve konuşadabiliyor.

Ek olarak bazı mimikler yapıyor. Robotlar konusunda yeni bir şirket olmayan Panasonic’in dikkat çekici bir aygıt ortaya koyduğuna şüphe yok. Projeksiyon cihazı üreticilerine ilham verip vermeyeceği ise şimdiden soru işareti durumunda.

17-01/08/ekran_resmi_2017-01-08_10_54_55.jpg

Henüz resmi bir model ismi bulunmayan projektör, fuardaki katılımcılara sunulmuş bir sürpriz ve alınacak geribildirimler neticesinde üretime geçirilip geçirilmeyeceği kararlaştırılacak. 

Pazarlanması yönünde yukarıda da belirttiğimiz gibi net bir rota söz konusu değil. Dikkat çeken noktalardan biri birkaç kez çökmüş olması ve duvarda hatalı bir terminal ekranının yansıtılması. Yine de başlangıç için fena sayılmadığı belirtiliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN