Robotlar ve insanlar sanat alanında yarışacak

Robotlar ve insanlar sanat alanında yarışacak

Passau Üniversitesi'nden Alman Profesör Bjorn Schuller, yapay zekanın yakında insanlardan daha iyi sanat eserleri yapabileceğini söyledi.

Passau Üniversitesi profesörü Bjorn Schuller, günümüzdeki yapay zekanın insanların yaratıcılığıyla rekabet edemediğini, ancak bu konuda robotların ve insanların arasındaki farkın giderek küçüldüğünü belirtti.

Business Insider’a konuşan Schuller, ‘‘Halihazırda şakalar yapabilen yapay zeka, kısa şiirler yazmaya başladı bile’’ diyerek, bir makinenin roman ve şiir gibi metinleri yazabileceği günlerin yakın olduğunu belirtti.

Yapay zekanın büyük miktarda veriyi kullanabilme, işleme ve depolama kapasitesi olduğunu belirten Schuller, ‘‘yapay zeka, Wikipedia gibi birçok kaynağı hızlıca tarayabilir, böylece faydalı bilgileri kolayca kullanabilir’’ diye konuştu. 

Gelecek 10 veya 20 yıl içinde yapay zekanın şiir ve roman yazabileceğini, okuduğu metinleri yorumlayabileceğini söyleyen profesör, ‘‘Bu robotların, doğal dil anlayışından dolayı, okuduğu metinlerdeki ironiyi ve alayı anlayabilecek kapasiteleri yeterli değil’’ diyerek insanların hala bu konuda önde olduğunu hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN