Robotları yenemiyorsak biz robot olalım

Robotları yenemiyorsak biz robot olalım

‘Çılgın’ girişimci Elon Musk, şimdi de robotların insanlara hükmettiği bir geleceğe karşı harekete geçti. İnsan beynine yapay zeka sistemi kurmayı amaçlayan Musk, böylelikle insanlığın robotlar karşısındaki üstünlüğünü garantiye almayı hedefliyor.

Yapay zekanın insanoğluna hükmedeceği kehanetine karşı çözümün insanların da yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasından geçtiğini savunan SpaceX’in kurucusu Elon Musk, bu yöndeki ilk adımını attı. Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek ‘Neuralink’ isimli teknoloji şirketini kurdu.

Wall Street Journal’ın haberine göre, şirkette yapılan araştırmaların hedefi insanların doğrudan beyinlerindeki yapay sinir ağları ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazları yönlendirebilecek bir teknoloji geliştirmek. Projede ilk olarak epilepsi ve Parkinson gibi zorlu beyin bozukluklarını tedavi edebilmek için beyin içine yerleştirilecek gelişmiş implantlar üretilecek.

İnsanların beynine yerleştirilen elektrotlar ve yapay sinir ağları ile beyin doğrudan bilgisayara veri aktarabilecek veya bilgisayardan beyne veri transferi yapılabilecek. Musk, şubat ayındaki bir röportajda, “Zamanla, biyolojik zeka ile dijital zeka arasında muhtemelen daha yakın bir birleşme göreceğiz” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN