Siri ve Alexa sağ kolumuz olacak

Siri ve Alexa sağ kolumuz olacak

Gelişen teknoloji ürünleri yeni yılda karşımıza daha sağlam çıkacak. Teknoloji devleri arasında kızışan rekabette otonom araçlar ve elektrikli uçuşlarla daha sık karşılaşacağız. Dijital asistanlar ise en büyük yardımcımız olacak.

KARAR / FRANKFURT

Dijital dünyada 2018’de yaşanacak ağır rekabet yeni yılın trendlerini de belirliyor. Rekabetin en yoğun olarak yaşanacağı alanlar sürücüsüz otomobiller, artırılmış gerçeklik (Augmented Reality), sanal gerçeklik (Virtual Reality), elektrikli uçuş ve dijital asistanlar olacak. Özellikle otonom araçlar önümüzdeki yılın en revaçta olan teknolojik gelişmelerinin başında yer alıyor.

Apple ve Alphabet gibi teknoloji devleri, Uber gibi taksi ağ uygulamaları ve çok sayıda Start Up şirket otonom piyasasının pastasından dev bir dilim almak için rekabet içerisinde.

YARIŞ KIZIŞTI

Şehir planlamaları da sürücüsüz araçlar göz önünde bulundurularak yapılacak. Apple’ın liderlik yaptığı iki alan ise artırılmış gerçeklik ve dijital asistanlar. Sanal içerikler bir ekran aracılığı ile reel görüntülerin üzerine aktarılması şeklinde kullanılan sistemde öncelikli olarak oyunlar, öğrenme programları ve mesleki eğitim için düşünülüyor. 2011 yılında piyasaya sürülen ilk dijital asistan Siri ile başlayan yarış Amazon’un Alexa’sıyla iyice kızıştı.

Bu alandaki rekabet, insanlara günlük hayatta sürekli refakat edebilecek bir asistan geliştirmek için yaşanıyor. Düşünce ve hayallerin bilgisayar aracılığı ile üç boyutlu hale getirilmesi sanal gerçeklik olarak isimlendirilen alanda ise Facebook adından söz ettiriyor.

Öte yandan elektrikli ve sessiz uçuşların yalnızca bilimkurgu filmlerinde kalmayacağını Alman bir Start Up firmasının elektro uçağı ile ispatlıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN