Sosyal medya devleri birbirine girdi

Sosyal medya devleri birbirine girdi

Siber dünyada devlerin savaşı kızışıyor. Daha önce Snapchat’i almak isteyen ancak bunda başarılı olamayan Facebook, rakibine Instagram üzerinden savaş açtı. Snapchat’in görüldükten sonra silinen mesaj özelliği Instagram’a eklendi.

Sosyal medyanın önemli adreslerinden, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram, yeni özellikleri ile rakibi Snapchat’e karşı profilini genişletiyor. Facebook şirketi bünyesindeki Instagram kullanıcıları bundan böyle Messenger servisi üzerinden, gönderilen kişi tarafından görüldükten sonra kendiliğinden silinen fotoğraf ve videolar gönderebilecek.

Gönderilen kişi söz konusu fotoğraf ya da videoları herhangi bir şekilde kaydederse, bu durum gönderen kişiye otomatik olarak bildirilecek. Instagram böylece rekabet halinde olduğu Snapchat’in en temel özelliğini verdiği hizmetler arasına almış oluyor. Gönderilen fotoğraf, video ve yazılı mesajların, görüldükten ya da okunduktan sonra silindiği bir haberleşme ortamı yaratan ve kendi verilerine göre 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Snapchat özellikle gençler arasında oldukça popüler.

Uzmanlar, Snapchat’i Facebook’a en büyük rakip olarak değerlendiriyor. Instagram’ın söz konusu yenilikleri, şirketten yapılan açıklamaya göre dünya çapında kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. Bunun yanında Instagram birkaç hafta içinde canlı video yayını olanağı sağlayacak olan fonksiyonun da hizmete gireceğini duyurdu. Bu canlı yayınlar da sadece yayın esnasında görülebilecek ve yayın bittiğinde otomatik olarak silinecek. Instagram’ın burada da rakiplerinden esinlendiği belirtiliyor. Söz konusu uygulama, Twitter’a bağlı Periscope üzerinden bir süredir
sunuluyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN