Sosyal medyada iş dedikodusu çalışanı yaktı

Sosyal medyada iş dedikodusu çalışanı yaktı

Denizli’de Facebook’tan mesai arkadaşının dedikodusunu yapan kişi tazminatsız işten çıkarıldı. Olayın ardından iş mahkemesinde dava açan çalışanın itirazı aleyhinde reddedildi. İş akdinin haklı sebeple feshedildiğine hükmeden mahkemenin kararını Yargıtay da onadı.

MELEK GEDİK

İnternet ve sosyal medya kullanımı sadece gündelik hayatımızı değil iş yaşamımızı da etkiliyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay’ın emsal kararlarına göre, işyeri bilgisayarından uygunsuz internet sitelerine girmek, kurumsal e-mail hesabından özel yazışmalarda bulunmak, tazminatsız işten atılma sebebi. Facebook’ta mesai arkadaşının dedikodusunu yaptığı ortaya çıkan çalışan işten atıldı.

Denizli’de yaşanan ilginç olayda bir şirket çalışanı, kendisine tahsis edilen işyeri bilgisayarından Facebook’tan aynı şirketten bir süre önce çıkarılan arkadaşıyla mesajlaşmaya başladı. Daha sonra bilgisayarının başından ayrılan şirket çalışanı, hesabını açık bıraktı. Bu sırada Facebook’tan peş peşe gelen mesaj seslerinden rahatsız olan bir çalışan, bilgisayarı kapatmaya çalıştı. Fakat bu sırada gelen mesajlarda kendisine, annesine ve personel amirine hakaret içeren sözler olduğunu gördü. Çalışanın şikayeti üzerine arkadaşlarına hakaret ettiği iddia edilen kişi, tazminatsız işten çıkarıldı.

Çalışan tazminatsız kovulduğu gerekçesiyle iş mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, davacının iş akdinin haklı sebeple feshedildiğine hükmetti, daha sonra temyize giden kararı Yargıtay da onadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN