Suçluların korkulu rüyası

Suçluların korkulu rüyası

Avusturalyalı bilim insanları suçluların korkulu rüyası haline gelebilecek yeni bir keşfe imza attı. Suç mahalline dökülen bir boya, bölgedeki bütün DNA ‘serpintilerini’ 10 saniye içinde tespit edebiliyor.

Bilim insanları suç mahallerindeki parmak izi ve DNA tespitini saniyelere indiren önemli bir keşfe imza attı. Suç mahallerinde kullanılmak için geliştirilen ‘boya’  olay yerinde kimlerin ve ne zaman bulunduğunu anında tespit edebilecek. Araştırma ekibinin başkanı Adrian Linacre boyayı suçun işlendiği bölgeye serptikten 10 saniye sonra bölgedeki tüm DNA’ların görünür olduğunu ve hepsinin tek tek sayılabildiğini anlattı. Linacre yeni çalışmayla daha önce işe yaramayan ‘kirli veya belirsiz parmak izlerinin’ de artık suçluyu ortaya çıkartabilecek bir kanıta dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: “Suçlu eğer bir yere dokunduysa ancak parmak izi lekeliyse bir sonuca ulaşamıyorduk. Ancak yeni yöntemle keşfettiğimiz bir durum var. İnsanlar dokunduğu yerlere DNA serpintilerini de bırakıyor. Bizim keşfimiz işte tam da bunları ortaya çıkartıyor.” Linacre’nin ekibinin tespiti erkek suçluların canını daha çok yakacak çünkü bilim insanları erkeklerin kadınlara oranla çok daha fazla DNA atığını arkalarında iz olarak bıraktığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN