Türkiye’de 30 milyon kişi oyun oynuyor

Türkiye’de 30 milyon kişi oyun oynuyor

İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan Gaming İstanbul Fuarı'nda, Türkiye'de oyuncu sayısının neredeyse nüfusun yarısını oluşturduğu belirtildi. Türkiye'deki oyun pazarının ise 600 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan Gaming İstanbul Fuarı'nda düzenlediği basın toplantısında dünya oyun pazarının 110 milyar dolar olduğunu, bu pazarın 40 milyar dolarını ise mobil oyunların oluşturduğunu söyledi.

YAŞ SINIRI YOK

Türkiye’de ise oyun pazarının yaklaşık 600 milyon dolarlık bir seviyeye geldiğini kaydeden Özistek şöyle devam etti: “Türkiye’de oyuncu sayısı ise 30 milyon, her ay aktif olarak oyun oynayan kişilerin sayısı bu rakama ulaşmış durumda. Türkiye’de nüfusun neredeyse yarısı oyun oynuyor, artık oyun dünyası demek yerine toplumun oyun oynadığından bahsetmemiz mümkün. Bu artışın asıl sebebi ise mobil oyunların akıllı telefon ve tabletlerle toplumun her kesimine yayılması. Oyun kültürü 7’den 70’e herkesin hayatında en önemli eğlence mecrası haline geldi. Artık mobil ile birlikte mekandan ve zamandan bağımsız olarak her yerde oyun oynamak mümkün hale geldi."

Özistek, Gaming İstanbul Fuarı’nda oyunseverlere en popüler oyunlarından biri Star Wars Force Arena'yı da tanıttıklarını belirterek "Star Wars oyunu çok kısa sürede dünyanın en popüler ilk 10 oyunundan biri oldu" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN