Türkiye'nin kritik tesisi FASBAT'ta TSK uçaklarına yerli ve milli bakım

Türkiye'nin kritik tesisi FASBAT'ta TSK uçaklarına yerli ve milli bakım

Türk Hava Kuvvetleri'nin tüm uçaklarına yerli ve milli onarımın yapıldığı 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Fabrika Müdürlüğü Fabrika Bakım Seviyesi Bakım ve Tadilat (FASBAT) tesisleri yerinde görüntülendi.

2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Fabrika Bakım Seviyesi Bakım ve Tadilat (FASBAT) tesisleri, sorumluluk alanlarındaki uçakların, hidrolik, pnömatik, mekanik, elektrik ve aviyonik sistemlerinin bakımı, testi, tadilat ve modernizasyonu ile yapısal parça onarım ve değişim hizmetlerini kapsıyor.

Kayseri'deki tesislerde F-16, F-4 (muharip uçaklar) KC-135R (Tanker uçaklar), C-130, C-160, CN-235 (Casa nakliye uçağı), SF-260D (eğitim uçağı), T-41D (Cessna C172), pervaneli yolcu uçakları ile Cougar helikopterlerinin, Türk Hava Kurumu, Anadolu Üniversitesi, zirai ilaçlama ve özel firmalara ait küçük uçakların da fabrika seviyesi bakım, onarım ve tadilat işlemleri yapılıyor. Muharip, nakliye ve eğitim uçaklarına ait uçuş göstergeleri, otopilot üniteleri, seyrüsefer göstergeleri, uçak motor göstergeleri ve genel durum göstergelerinin bakım, test ve onarım işlemleri başarıyla yerine getiriliyor.

UÇAKLARA YENİDEN HAYAT VERİLİYOR

12. Erkilat Ana Üs Komutanlığı içinde 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Fabrika Müdürlüğü'ne ait 20 bin metrekare kapalı alan, 30 bin metrekare açık alana sahip FASBAT'taki atölyeler, 4 hangarda teknolojik uygulamalar ile uçaklara yeniden hayat veriyor.

Tesislerde teknolojik uygulamalar, uçak boya ve korozyon, uçak motorları, radom onarım ve test, Türkiye ve Ortadoğu'da tek olan, iki adet bağımsız ve her biri 420 metrekare kapalı alana sahip olan pervane bakım ve onarım revizyonu, uçak yakıt aksesuarları, hidrolik sistemler, elektrik sistemleri, uçak lastik, plastik ve kompozit sistemleri, uçak yalıtım ve döşeme, hassas ölçü aletleri ve kalibrasyon atölyeleri yer alıyor.

KAYSERİ/DHA

















İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN