Twitter şifresi nasıl değiştirilir? Twitter kaybolan, unutulan şifreleri değiştirme işlemleri

Twitter şifresi nasıl değiştirilir? Twitter kaybolan, unutulan şifreleri değiştirme işlemleri

Twitter şifre değiştirme işlemleri nasıl yapılır? Twitter'da kaybolan ya da unutulan şifreler nasıl değiştiriliyor? Ülkemizde de sıkça kullanılan uygulamalardan olan Twitter'da nasıl şifre değiştirildiğini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Twitter şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır? Twitter'da kaybolan ve unutulan şifreler nasıl değiştirilir? Son olarak Twitter'dan yapılan şifre değiştirme uyarısı ardından binlerce kişi şifrelerini değiştirmeye ve yenilemeye başladı. Twitter'ın güvenlik sisteminde yaşanan hata nedeniyle kullanıcılarına yaptığı uyarıyı haberimizden görebilirsiniz. Adım adım Twitter şifre değiştirme işlemlerini ve detaylı bilgileri sayfamızdan bulabilirsiniz.

TWİTTER'DAN ŞİFRENİZİ SIFIRLAYIN UYARISI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, güvenlik sisteminde bir hata saptandığı gerekçesiyle tüm kullanıcılara şifrelerini değiştirme çağrısında bulundu. Twitter'dan yapılan açıklamada, saptanan bir aksaklık nedeniyle şifrelerin sistem içinde kopyalandığını duyurdu. Şifre koruma sisteminde bilgi sızıntısının yaşanmadığı belirtilen açıklamada bu durumun başka çeşitli sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

TWITTER'DA KAYBEDİLEN YA DA UNUTULAN ŞİFRELER NASIL SIFIRLANIR?

Doğru ve güncel bir e-posta adresi ve/veya telefon numarası girmek, hesabınıza erişiminizi asla kaybetmemek için atabileceğiniz en iyi adımdır. Hesabınızla ilişkilendirdiğiniz e-posta adresi ve/veya telefon numarasının güncel olup olmadığını kontrol etmek için birkaç dakikanızı ayırın.

Oturumunuz açıkken şifrenizi değiştirme
  1. Giriş yaptığınız hesapta, ekranınızın sağ üst köşesindeki profil simgesine tıklayın ve Ayarlar ve gizlilik öğesini seçin.
  2. Şifre sekmesine tıklayın.
  3. Mevcut şifrenizi girin.
  4. Yeni şifrenizi belirleyin.
  5. Değişiklikleri kaydet öğesine tıklayarak değişiklerinizi kaydedin.

Not: Oturum açabiliyor ancak şifrenizi hatırlayamıyorsanız, şifre ayarları sayfasından kendinize bir şifre sıfırlama e-postası gönderebilirsiniz.

Kendinize şifre sıfırlama e-postası gönderme

  1. Twitter.com, mobile.twitter.com veya iOS ya da Android için Twitter uygulamasının giriş sayfasında  Şifreni mi unuttun? öğesine tıklayın.
  2. E-posta adresinizitelefon numaranızı veya Twitter kullanıcı adınızı girin. Twitter numaranızla ilişkilendirilmiş birden fazla hesabınız varsa, bu adımda telefon numaranızı kullanamazsınız.
  3. Şifre sıfırlama e-postasını almak istediğiniz e-posta adresini seçin.
  4. E-posta gelen kutunuzu kontrol edin. Twitter, hesabınızın e-posta adresine hemen bir mesaj gönderir.
  5. E-postadaki sıfırlama bağlantısına tıklayın.
  6. Yeni şifre belirleyin.

Not: Bu e-postalardaki şifre sıfırlama bağlantıları belirli bir süre için geçerlidir. Bağlantıya tıkladığınızda çalışmıyorsa, yenisini istemeyi deneyin ve bağlantıyı en kısa zamanda kullanmaya çalışın.

Kendinize şifre sıfırlama SMS'i gönderme

Mobil ayarlarınızda telefon numaranızı hesabınıza eklediyseniz, şifre sıfırlamak amacıyla SMS/kısa mesaj alabilirsiniz.

  1. Şifreni mi unuttun? sayfasında telefon numaranızıe-posta adresinizi veya Twitter kullanıcı adınızı girin.
  2. Telefon numaranızı girin ve Arama öğesine tıklayın.
  3. [XX] ile biten telefonuma bir kod gönder seçeneği görüntülenir. Devam et öğesine tıklayın.
  4. Twitter size 15 dakikalığına geçerli olacak altı haneli bir kod gönderir.
  5. Bu kodu, şifre sıfırlama sayfasındaki metin alanına girin ve Gönder öğesine tıklayın.
  6. Ardından yeni şifre belirlemeniz istenir.

Not: SMS ile şifre sıfırlama, giriş onaylama özelliğine kaydolmuş hesaplarda kullanılamaz. Bu durumda şifrenizi yalnızca e-posta ile sıfırlayabilirsiniz.

SMS kodunu almadınız mı?

Şifre sıfırlama isteği için ek bilgiler gerekmesini sağlama

İstek göndermediğiniz halde sık sık şifre sıfırlama mesajları alıyorsanız, şifre sıfırlama işlemi başlatmak için daha fazla bilgi girilmesini isteyebilirsiniz:

  1. Twitter.com adresinde Hesap ayarlarınıza gidin.
  2. Güvenlik bölümü altında, Şifreni sıfırlamak için kişisel bilgiler gerekir öğesinin yanındaki kutuyu işaretleyin.
  3. Şifre sıfırlama e-postasının veya SMS/kısa mesajının gönderilmesi için hesabınızla ilişkili e-posta adresini veya telefon numarasını girmeniz istenir.
    • Hem e-posta adresinizi  hem de telefon numaranızı hesabınızla ilişkilendirdiyseniz, şifre sıfırlama e-postasının veya SMS/kısa mesajının gönderilmesi için ikisini de girmeniz istenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN