Satılacağı iddia edilen Twitter, teklifleri değerlendirmeye başlıyor

Satılacağı iddia edilen Twitter, teklifleri değerlendirmeye başlıyor

Son günlerde satılacağına dair haberlerle gündemde olan Twitter'ın, kendisiyle ilgilenen şirketlerin tekliflerini bu hafta içinde değerlendirmeye başlayacağı öne sürüldü.

Sosyal medya platformlarından Twitter'ın, satın alma tekliflerini bu hafta değerlendireceği iddia edildi. Son günlerde satılacağına dair haberlerle gündemde olan Twitter, kendisiyle ilgilenen şirketlerin tekliflerini bu hafta içinde değerlendirmeye başlayacak.

Şimdiye kadar Alphabet, Microsoft, Salesforce, Verizon ve Walt Disney olmak üzere 5 şirketin Twitter'a talip olduğuna yönelik söylentiler çıkmıştı. San Francisco merkezli kurumsal bulut bilişim şirketi Salesforce'un Twitter'ı satın almaya kararlı olduğu belirtildi.

'CİLALANMAMIŞ ELMAS'

Salesforce'un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Marc Benioff'un 'cilalanmamış elmas'a benzettiği Twitter'ı almak için güçlü bir teklif yapacağı iddiası ortaya atılan haberde, satış tutarının 20 milyar dolara ulaşabileceği öne sürüldü. Öte yandan, dünyanın en büyük medya kuruluşlarından Walt Disney'in Twitter'ı almaya yakın olduğuna dair haberlere yer verilmişti.

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey'in aynı zamanda Walt Disney'in yönetim kurulunda olması, iki şirketin tek çatı altında birleşme ihtimalinin yüksek olduğu şeklinde değerlendirilmişti. Şirketin hisseleri, 'müşterileri kızıştıran' bu söylentilerle son iki haftada yüzde 25'in üstünde değer kazandı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN