Twitter ünlü kışkırtıcının hesabını kapattı

Twitter ünlü kışkırtıcının hesabını kapattı

ABD’in şöhretli aşırı sağ gazetecilerinden Alex Jones’un Twitter hesabı süresiz olarak kapatıldı.

KARAR / ALMANYA

Twitter, ABD’de sosyal medya üzerinden yaydığı komplo teorileri tanınan Alex Jones’un hesabını süresiz kapattı. Jones’a ait olan Infowars isimli internet sayfasına ait Twitter hesabı da kapatıldı. Twitter kapatılmaya gerekçe olarak, bu hesapların platformun ilkelerini sürekli olarak çiğnemesini gösterdi. Jones’in Twitter’de 800 bin takipçisi bulunuyor.

Jones’in en şöhretli komplo teorileri arasında ABD’nin 11 Eylül saldırılarına bizzat dahil olduğu iddiası bulunuyor. Jones 2012 yılında 28 kişinin öldüğü Sandy Hook Elementary Sholl isimli okuldaki baskının da sadece oyuncular tarafından sergilenen bir kurgu olduğunu iddia ediyor. Jones’e göre ayrıca iklim değişikliği sadece bir efsane.

Jones Ağustos ayında Twitter hesabından yayınladığı videoda takipçilerine savaş silahlarını medyaya karşı hazır tutmaları çağrısında bulununca hesabı bir haftalığına kapatılmıştı. Daha önce Jones’e ait Infowar podcastları Apple ve Spotify tarafından kapatıldı.Facebook’da bu kişiye ait dört sayfayı kapatmıştı. Jones’un yaklaşık 2.4 milyon takipçisi olan Youtube sayfası da artık izlenemiyor.

Bu yaptırımlardan sonra Jones sadece Twitter üzerinden paylaşım yapabildiği için, Twitter ağır eleştirilere uğramıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN