Twitter'a hacker darbasi: Hisseler yüzde 7 düştü

Twitter'a hacker darbasi: Hisseler yüzde 7 düştü

Sosyal paylaşım ağı Twitter, devlet destekli korsanlar tarafından sıra dışı bir trafiğe uğradığını bildirmesinin ardından şirketin hisseleri yüzde 7 oranında düştü. Bir güvenlik firması da, korsanların platformu kullanarak kullanıcıların verilerini çalmaya çalıştıklarını duyurdu.

Twitter, kullanıcıların telefon, ülke kodları ve kilitli hesaplar dahil, verileri ifşa eden bir güvenlik hatasını araştırdıkları sırada müşteri destek forumunda şüpheli bir trafikle karşılaştıklarını belirtti.
 
Söz konusu hatanın 16 Kasım'da çözüldüğü kaydedildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Çin ve Suudi Arabistan kaynaklı bireysel IP adreslerinden müşteri destek bölümüne gelen sıra dışı bir trafik izledik" ifadesine yer verildi.

DEVLET DESTEKLİ AKTÖRLER OLABİLİR

Ayrıca Twitter blogunda, "Söz konusu eylemin ne amaçla yapıldığını tam olarak bilemesek ya da teyit edemesek de bu IP adreslerinden bazılarının devlet destekli aktörler olması muhtemel. Biz tam şeffaflığımızı sürdüreceğiz ve bulgularımızı da kolluk kuvvetleriyle paylaşacağız." denildi.

Kimi uzmanlar, sıradışı aktivitenin Twitter'ı hacklemek amacıyla olduğunu öne sürdü.

Şirket sözcüsü yorum yapmayı reddetse de Twitter hisseleri, son dönemlerin en büyük düşüşünü yaşadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying ise yaptığı açıklamada, Çin'in internet güvenliği ve korsan saldırı konusundaki tutumunun açık olduğunu söyledi.

Çin hükümeti, korsanlık ya da internet üzerinden yapılan saldırılarda dahli bulunduğu yönündeki suçlamaları sürekli reddediyor ve böylesi durumlara karşı mücadele ettiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN