Adem Özköse'yi esir alan o köy kuşatma altında

Adem Özköse'yi esir alan o köy kuşatma altında

Diriliş Postası bugünkü başyazısını, 2012 yılında Suriye'deki Fua Köyü'nde zincirlenerek esir alınan ve Türkiye'nin tüm ikna çabalarına rağmen Esat rejimine teslim edilen gazeteci Adem Özköse'ye ithaf etmiş. Köyün gündeme gelme sebebi ise Muhalif Güçler tarafından kuşatılmış olması.

2012 yılında Suriye’nin Fua Köyü’nde esir düşen ve  Türkiye’nin tüm ikna çabalarına rağmen köy tarafından Esat rejimine teslim edilen gazeteci Adem Özköse ile alakalı Diriliş Postası’ndaki bugünkü başyazı dikkat çekici. İranlı statüko muhafızları ile Lübnanlı Hizbulesed’in tutunmaya çalıştığı birkaç yerden biri olan Fua Köyü’nün, şimdilerde muhalif güçler tarafından kuşatılmasını ilahi adaletin bir tecellisi olarak gören gazete, Özköse’nin yaşadıklarını şöyle anlatmış;

Fua'da zincire vuruldular

Fua köyü. İttihad-ıİslam davasına ihanet edenlerin köyü. Her evin duvarlarında Hasan Nasrallah’ın posterleri asılı, Hasan Nasrallah güya Müslümanların mezhepler ötesi birliğini savunuyor... Fakat Fualılar, 2012 senesinde, Sünni-Şii barışına hizmet eden ve Nasrallah’ın mezhebine bakmadan onu kendi kahramanı gibi gören (o zamanlar öyle gören) gazeteci Adem Özköse ile arkadaşı Hamit Coşkun’u İdlib civarında bir yolda durdurup zincire vurmuş, Fua’da günlerce mahpus tutmuş, nihayet işkenceyle öldürülmeleri ihtimalini umursamadan rejime teslim etmişlerdi.

Fua'nın kuşatılması adaletin tecellisidir

Adam onlara kim olduğunu, İttihad-ı İslam davasını nasıl savunduğunu günlerce anlattığı halde.Türkiye’den birçok şahıs ve kuruluşun da kendilerine haberciler göndererek, Adem’in Sünni-Şii barışı için gayret sarf eden bir gazeteci-yazar olduğunu bildirdikleri halde.En son şu söylenmişti Fualılara; Siz Şiisiniz. Nasrallah ve koskoca İran arkanızda. Esat rejimi size asla zarar veremez. Bir tanenizin bile burnunu kanatamaz. Adem’i ve Hamit’i bize geri verdiniz diye sizi cezalandırmayı akıllarının ucundan bile geçiremezler. Kaldı ki onları tutsak aldığınızdan bile haberleri olmayabilir. Allah’a ve Kıyamet Günü’ne inanıyorsanız onları rejime teslim etmeyin.

Ettiler. Sırf Sünni oldukları için onları cellatlara teslim ettiler. Fua’yı bugün mezhep faşizmiyle değil İslam kardeşliğine saygısıyla anabilmeyi ve savunabilmeyi çok isterdik. Fakat olan oldu ve devrimcilerin Fua’yı kuşatmaları adaletin tecellisidir.Savaş hukuku çerçevesinin dışında bir damla bile kan akıtılmadan Fua’nın fethedilmesini diliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN