Whatsapp Google Drive'da uçtan uca koruma kalktı | WhatsApp yedeklerinide büyük tehlike

Whatsapp Google Drive'da uçtan uca koruma kalktı | WhatsApp yedeklerinide büyük tehlike

Whatsapp yedeklerini Google Drive'da saklayanlar büyük tehlikenin ne kadar farkında? WhatsApp yedeklerinizi Google Drive'da saklıyorsanız artık uçtan uca şifreleme kullanılmayacak. Peki WhatsApp yedekleme de uçtan uca şifreleme sisteminin Google Drive dosyaları için kullanılmaması ne anlama geliyor? İşte Whatsapp kullanıcılarını bekleyen tehlikenin boyutu...

Whatsapp'ta özel dosyalarını Google Drive'da yedekleyenlere kötü haber geldi. Whatsapp 12 Kasım 2018 tarihinden itibaren uçtan uca şifreleme sistemini Google Drive dosyaları için kullanılmayacağını duyurdu. Peki Whatsapp'taki özel dosyaların Google Drive'da yedeklenmesinde uçtan uca koruma sisteminin kullanılmaması ne anlama geliyor? İşte özel dosyalarını Google Drive'da yedekleyenleri bekleyen tehlike...

WhatsApp, 12 Kasım’dan itibaren Drive’da saklanan mesajlar ve medya dosyaları artık uçtan uca şifrelemenin kullanılamayacağını belirtti. Bu durum Drive’daki yedeklerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği anlamına geliyor. 

Whatsapp'ta özellikle Android kullanıcılarının faydalanabileceği dosyaların sınırsız bir şekilde Google Drive'a yedeklenmesi yapılıyordu. Uçtan uca koruma sisteminin Google Drive'daki yedekler için çalışmaması Whatsapp kullanıcılarını üzdü. Ayrıca, Google’ın bir yıldan uzun bir süredir güncellemeyen WhatsApp yedeklerini sileceğini tekrar hatırlatmak isteriz.

iPhone ve iPad sahipleri ise bu değişiklikten etkinlemeyecek. Zira, iOS cihazlarda WhatsApp verileri iCloud’a yedeklendiği için herhangi bir problem bulunmuyor.

18-08/28/whatsapp.jpg

Whatsapp NEDİR?

Whatsapp size internet üzerinden mesajlaşma, video yollama, ses kaydı yollama, resim yollama gibi özellikler sunar. Whatsapp'ı "Messenger" gibi programlardan ayıran özelliğiyse verdiği servislerdeki arkadaş listenizi değil, telefon rehberinizi kullanıyor olması. Whatsapp'ın önemli özelliklerinden biride servisin bilgisayarlarımızda kullandığımız anlık sohbet servislerinden farkı, sürekli açık olması.

WhatsApp UYGULAMASI HANGİ TEKLEFONLARA YÜKLENİR?

Android, BlackBerry, iphone ve Nokia’nın Akıllı Telefonlarına yüklenebilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN