Topbaş'tan İstanbullulara metro müjdesi

Topbaş'tan İstanbullulara metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Şimdi sayın Sancaktepe Belediye Başkanımız Yenidoğan’a metro diyor, bende buradan onaylıyorum tamam başkanım yapalım" dedi.

Sancaktepe ilçesinde İBB’nin yatırımlarının toplu açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törendeki konuşması sırasında, inşaatı süren 20 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun Yenidoğan’a uzatılması talebinde bulunan Sancektepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e dönüp “Tamam başkan istediğin gibi olsun” sözleriyle müjde verdi.

Taşeron işçileri işten çıkartarak bitirecekler

‘Taşeron işçiliğini ortandan kaldıracağım’ diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Topbaş, “Taşeron işçiliğini ortaya çıkartanlar bunlar, şimdi de tutturmuşlar biz bunu bitireceğiz diyorlar. Bizde de 12 bin civarında taşeron var. Taşeronları biz kendi bünyemizde kadroya almaya çalışıyoruz. Kardeşim sen genel başkansın Büyükşehirlerde ve ilçelerde belediyelerin var. Sen orada taşeronu bitir ve de ki ben buralarda bitirdim ben bunu ortadan kaldırabilirim de ki inanalım. AK Parti’den CHP’ye geçen ilçe belediyelerinde başa geldikten sonra taşeron işçilerini işten çıkartılar böylelikle taşeronu bitirdiklerini söylüyorlar. CHP’li ilçe belediyelerinde yaptıkları gibi galiba tüm taşeron işçileri işten çıkarmayı vaad ediyorlar” dedi.

Halkımız sizin cemaziyel evvelinizi bilir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hiç borçlarının olmadığını belirten Topbaş, “Belediye olarak şükürler olsun bir kuruş borcumuz yok. Hatta kasamızda paramız var onlar da orada duruyor. Birileri o paraları gördüğü için ah bir 4 yıl iktidarı alabilsem diyorlar. O zaman sizler bizi görün diyorlar. Hani biliyorsunuz hikaye kitaplarında var ya karga tilki meselesi ‘ah bir peynir düşürebilsem’ diye bakıyorlar. Ama halkımız sizin cemaziyel evvelinizi bilirler. Şimdi biz bunların cemaziyel evvellerini biliriz. Dedemizden babalarımızdan bunların yönetim anlayışların duyduk” şeklinde konuştu.

Yenidoğan'a metro müjdesi

Topbaş, törendeki konuşması sırasında, inşaatı süren 20 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun Yenidoğan’a uzatılması talebinde bulunan Sancektepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e dönüp “Tamam başkan istediğin gibi olsun” sözleriyle müjde verdi. Topbaş konuşmasında “ “Her yere metro, her yerde metro dedik. Hatta dedik ki her mahalleye yürüme mesafesinde metro dedik, dünyanın bir çok gelişmiş şehrinde bile yok bu söylediğimiz. Yani bir mahallede en fazla yarım saat yürüdüğünüz zaman bir metro istasyonuna gelebileceksiniz bundan bahsettik. Şimdi sayın Sancaktepe Belediye Başkanımız Yenidoğan’a metro diyor, bende buradan onaylıyorum tamam başkanım yapalım. Metro maliyetleri çok yüksek bir kilometresi 50 milyon dolara yapılıyor. Bizde bunu yapacağız. Sizin paranız, sizin kaynağınız doğru yere kullanıldığı için bunlar yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN