Whirlpool Zera Food Recycler çöpü gübreye dönüştürüyor

Whirlpool Zera Food Recycler çöpü gübreye dönüştürüyor

CES 2017’nin en inovatif ürünlerinden biri de Whirlpool Zera Food Recycler. Bu çöp kutusu görünümlü teknolojik eşya, atıkları gübreye dönüştürüyor.

Yiyecek atıkları her evin olmazsa olmazı. Akşam yemeğinden arta kalanlar, meyve kabukları, son kullanma tarihi geçmiş birçok şey için gidilmesi gereken yer çö kutusu. Ancak Whirlpool Zera Food Recycler durun; onları değerlendirebilirsiniz diyor. Son derece inovatif bir çözüm iddiasıyla geliyor.

17-01/08/ekran_resmi_2017-01-08_10_58_23.jpg

CES 2017’nin en inovatif ürünlerinden biri de Whirlpool Zera Food Recycler, zarif tasarımlı bir çöp kutusu gibi görünse de arka planında başka özellikler var. Sadece gıda atıklarının atılması halinde tek bir düğmeye basılması sonrasında içindekiler gübreye dönüştürüyor. Bu son derece ilginç bir geri dönüşüm yolu…

Kullanımı için bir hafta boyunca gıda atıklarının üniteye atılması, gübre oluşturma işleminden önce de hazırlanması istenen bitkisel bir maddenin üzerlerine boşaltılması gerekiyor. Bu arada kemik atılmaması lazım. Ardından oksijen, nem, ısı ve ajitatör kombinasyonu ile birlikte zengin bir gübre olarak alıyorsunuz.

Edinilen gübre çim, saksı ve genel itibarıyla bahçe için ideal.

17-01/08/ekran_resmi_2017-01-08_10_58_16.jpg

ABD’de San Fransisco, Portland gibi bazı eyaletlerde şehirlerde bu tür çöp konteynırları mevcut. Ancak ev tipi olarak sunulması oldukça önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN