Yapay zeka fotoğrafçılığa sıçradı! Lenssiz kamera konum, hava durumu ve saate göre görüntü oluşturuyor

Son dönemde gündemden düşmeyen yapay zeka, fotoğrafçılık alanına da sıçradı. Lenssiz kamera, konum, saat ve hava durumuyla ilgili verileri toplayarak ‘fotoğraf çekiyor’.

OpenAI’nin geliştirdiği ChatGPT ile bir anda hayatımıza giren yapay zeka, günlük yaşamın her alanına girmeyi başarıyor. Danimarka’da geliştirilen bir kamera, lens olmadan fotoğraf çekebiliyor.

Konum verileri, hava durumu ve yapay zekaya dayalı olarak kameranın çevrildiği yeri görselleştiren yapay zekaya sahip dünyanın ilk kamerası Paragraphica, fotoğrafçılık deneyimini değiştirecek ve sektörde çığır açacak gibi duruyor.

ÖNCE METİN SONRA FOTOĞRAF

Resmi web sitesine göre lenssiz kamera, konum verilerini toplayarak çalışıyor. Günün saati, adres, hava durumu ve civardaki yerler gibi bilgileri kullanıp detayların birleşiminden yola çıkarak bir metin ortaya çıkarıyor.

Daha sonra kamera, metinden görüntüye yapay zekayı kullanarak paragrafı fotoğrafa dönüştürüyor. İlginç bir şekilde, ‘çekilen fotoğraf’, yerin neredeyse birebir görüntüsünü yansıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN