Yapay zeka için Nvidia-Audi ortaklığı başladı

Yapay zeka için Nvidia-Audi ortaklığı başladı

CES 2017'de duyurulan işbirliği kapsamında Nvidia ve Audi, gelecekte yapay zeka ile donatılmış, çok daha akıllı otomobiller geliştirecek.

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Alman menşeili Audi ile tanınmış ekran kartı ve anakart üreticisi Nvidia, geleceğin otomobilleri için birlikte çalışılacağını duyurdular. Hedef 2020’de tamamen kendi kararlarını kendi alabilen otomobiller üretmek. Detaylar bir hayli ilginç…

ABD’nin Las Vegas şehrinde devam eden yılın en önemli teknoloji etkinliklerinden biri olan CES 2017 kapsamında duyurulan işbirliği, her iki şirket açısından da büyük önem taşıyor. Audi, gelecekteki yapay zeka ile donatılmış otomobillerinin işaretlerini verirken Nvidia’dan otomobil endüstrisi nezdinde çok değerli ve yüksek segmentli bir işbirliğine imza atmış oluyor. Amaç ise gelecekte sizi tanıyan, öğrenen, çok daha akıllı otomobiller ortaya çıkarmak.

İşbirliği kapsamında Nvidia, Audi için yapay zeka platformunun sağlayıcısı olacak. Audi’nin Nvidia teknolojileri ile donatılmış ilk otomobil modelinin ise Q7 SUV olacağı kaydedildi. Bu aracın sonraki yıllarda tanıtılacak modeller açısından yapay zeka anlamında çok önemli işaretler sunacağı belirtiliyor.

17-01/06/ekran_resmi_2017-01-06_13_39_35.jpg

Öte yandan 2020 yılında ‘tamamen bağımsız’ aracını duyurmayı planlayan Audi, son derecede iddialı bir çıkış yapmış oluyor. Bu konuda çok sayıda üreticinin planları olduğu biliniyor, ancak sadece 3 sene sonrası için takvimlerin ayarlanması dikkat çekici. CES 2017 tüm hızıyla devam ediyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN