Yapay zeka trollere karşı

Yapay zeka trollere karşı

Yapay zekalar internet dünyasına da el attı. Google’ın kardeş firması Jigsaw, ‘zehirli’ paylaşımlara Perspective adlı programla ‘dur’ diyecek. Amaç, ‘Dünyayı teknoloji ile daha güvenli bir yer yapmak.’

İnternet dünyasında nefret içerikli yorum ve paylaşımlarla artık yapay zekalar mücadele edecek. Google’ın kardeş firması Jigsaw, internette dolanan bu tür paylaşımlara yapay zekayla savaş açtı. Perspective adı verilen program aracılığıyla nefret içeren, düşmanca, kötü niyetli ya da incitici paylaşımlar daha kolay tespit edilebilecek.

‘Dünyayı teknoloji ile daha güvenli bir yer yapmak’ amacıyla yola çıkan Jigsaw yöneticisi Jared Cohen, Perspective programının, şüpheli anahtar kelimeler listesiyle ayarlama yapılmasını içerdiğini, yapay zekanın, bir içeriğin uygunsuz olup olmadığını anladığını ve o kişinin sohbetten ayrılmasını sağladığını kaydetti.

Jigsaw’un yapay zekası bir yorumun ne kadar nefret içerikli olduğunu 0’dan 100’e kadar bir rakamla tespit edecek. Bu yorumlara ne yapılacağına ise söz konusu sitenin yayıncıları karar verecek. Trollerle savaş güvenlik açısından oldukça önemli görülüyor. Zira araştırmalara göre, ABD’lilerin yüzde 72’si internette tacizin var olduğunu düşünüyor. Kullanıcıların yarısı ise bunu bizzat yaşadıklarını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN