Yeni iPhone'ların fiyatı ve lansman tarihi belli oldu

Yeni iPhone'ların fiyatı ve lansman tarihi belli oldu

Apple yeni iPhone'larını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni iPhone modellerinin fiyatları ve lansman tarihihi belli olurken, özellikleriyle ilgili de bilgiler sızdı. iPhone 6 Plus ile birlikte başlattığı ‘Plus’ ekleri artık yerini ‘Max’e bırakacak. Daha büyük bir ekran ile birlikte daha yüksek çözünürlüklü panellerin kullanılacağı Max'lerde, Apple'ın en büyük problemi olan şarj problemi daha büyük bir batarya ile çözülme hedefleniyor.

iPhone Xs (Giriş Seviye Model) 799 dolar, iPhone Xs Max (Giriş Seviye Model): 999 dolar, LCD ekranlı model (Giriş Seviye Model) 699 dolar olarak belirlendi. Fiyatlar şimdliki resmi olmasa bile giriş olarak bu şekilde duyrulurken, özetle en ucuz iPhone'un 699, enyükseğinin ise 999 olması bekleniyor.

18-09/06/few_6278.jpg

PLUS GİTTİ MAX GELDİ

iPhone 6 Plus ile birlikte başlattığı ‘Plus’ ekleri artık yerini ‘Max’e bırakacak. Daha büyük bir ekran ile birlikte daha yüksek çözünürlüklü panellerin kullanılacağı Max'lerde, Apple'ın en büyük problemi olan şarj problemi daha büyük bir batarya ile çözülme hedefleniyor.

3 YENİ MODEL TANITILACAK

Apple‘ın iPhone X Plus da dahil olmak üzere bu yıl üç yeni iphone modeli tanıtması bekleniyor. iPhone X Plus simgesi İOS 12‘nin son beta sürümünde Guilherme Rambo tarafından keşfedildi. Söz konusu keşife bakılırsa cihaz şirketin TrueDepth kamera teknolojisini içermesi gereken uzun ve dar bir ekran sergiliyor.

LANSMAN 12 EYLÜL'DE

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni iPhone modellerini görücüye çıkaracağı lansmanın tarihini açıkladı. Apple tarafından paylaşılan davetiyeye göre, lansman 12 Eylül'de gerçekleşecek.

18-09/06/ef_4345.jpg

iPhone X’un popüler altın rengi modeli, iPhone XS ve XS Plus’da da kullanılacak. Yoldaki LCD modelinde de bazı yeni renk seçenekleri olacağı sızdırıldı. Bu renkler: gri, beyaz, mavi, kırmızı ve turuncu olacak.

3D TOUCH'A VEDA

İlk olarak iPhone 6S ile tanıtılan 3D Touch’ın, aslına bakılırsa kullanıcılar için işlevli ve vazgeçilmez olduğu söylenemez. Bu nedenle Apple’ın 3D Touch özelliğinden vazgeçmesi ihtimaller arasında.

18-09/06/iphone-2.jpg

USB-C OLABİLİR

USB-C hakkında şu an için iki söylenti var. Birincisi, Apple’ın tüm cihazlarda USB-C’ye geçeceği yönünde ki bu pek olası görünmüyor. İkincisi ise Apple’ın ürünlerin kutularına bir de USB-C dönüştürücü ekleme ihtimali, kesinlikle daha olası.

18-09/06/iphone.jpg

6,1 İNÇ LCD EKRAN

Apple, daha uygun fiyatlı LCD iPhone söylentilerini etkinlikte açığa kavuşturacak. Şu an için genel anlamda iPhone X’a benzer tasarımlı, Face ID destekli, çerçevesiz 6,1 inçlik LCD ekrana sahip olacağı en yakın ihtimaller olarak görülüyor. Apple cihazın fiyatını ucuzlatmak için paslanmaz çelik çerçeve ve OLED’den vazgeçecek ve daha uygun fiyatlı alüminyum ve LCD kullanacak.

EKRANA GÖMÜLÜ PARMAK İZİ SENSÖRÜ

Apple’ın yeni ürünlerinde ekrana gömülü parmak sensörü olacağı iddiaları artsa da şirket, genel olarak Face ID’ye yönelmiş durumda. Yine de Apple, yüz tanıma sisteminin yanı sıra ikinci bir güvenlik önlemi olarak ekrana gömülü parmak izi sensörü getirebilir.

PENCIL YENİLİĞİ

Apple Pencil hayranları uzun yıllardır Apple’ın akıllı cihazlara bu desteği sunmasını bekliyor. Yoldaki iPhone XS Plus ve neredeyse tabletinkine eş değer ekranıyla; Apple Pencil oldukça kullanışlı olabilir.

18-09/06/iphone-ekran.jpg

Apple, iPhone 6’ya geçtiğinden beri artık küçük telefon yapmıyor. O dönem yapılan tek istisna ise iPhone 6S özelliklerine sahip, fiziksel olarak iPhone 5’e benzeyen iPhone SE olmuştu. Şimdi küçük telefonları daha çok seven kullanıcılar için iPhone SE'nin iPhone 5 tasarımı ve 3,5 mm kulaklık jakıyla aynı görünümde yeni yükseltilmiş versiyonlar ile karşımıza çıkacağı sızıntısı oldukça muhtemel görünüyor ama yine de Apple resmi açıklama yapana kadar bilemeyeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN