Yeni nesil robot Handle'ın tanıtımı yapıldı

Yeni nesil robot Handle'ın tanıtımı yapıldı

Teknoloji devi Google için robot geliştiren Boston Dynamics firmasının yeni nesil robotunun görüntüleri basına tanıtıldı. 2 metre boyundaki robot, 15 kilometre hız yapıyor, 1,2 metre sıçrayabiliyor.

Handle adı verilen robot 2 metre boyunda ve bugüne kadar yapılan diğer robotlardan farkı zıplayabilmesi. Tek şarjla 24 kilometre yol gidebilen Handle mükemmel bir denge ile 1,2 metre yüksekliğe zıplayabiliyor.

Boston Dynamics firmasının tanıttığı yeni nesil robot Handle saatte 15 kilometre yol yapabiliyor. Bakımı ve üretimi benzerlerine göre oldukça basit olan Handle’nin iki bacağı ve tekerlekleri bulunuyor.

Google'ın satılığa çıkardığı şirket, daha önce de dengesini kaybetmeyen ve köpeklerle oynayan robotu Spot ve çilekâr robotu Atlas ile adından söz ettirmişti.

17-03/02/screenshot_3.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN