Yerli WhatsApp geliyor... PTT Messenger nedir? Ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Yerli WhatsApp geliyor... PTT Messenger  nedir? Ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Binali Yıldırım ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı herkes merak etmeye başladı. Yerli WhatsApp geliyor... Yeli WhatsApp nasıl olacak? Binali Yıldırım PTT Messenger kurulacağını ve tüm Türkiye'nin yerli WhatsApp'ı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Şimdi herkes yerli WhatsApp indirmeye çalışıyor. Türkiye'nin yerli WhatsApp'ı PTT Messenger olacak...

Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet sözücüsü Bekir Bozdğ yaptığı açıklamada yerli WhatsApp uygulamasının Türkiye'ye kazandırılacağını açıkladı. Açıklamanın ardından herkes yerli WhatsApp nasıl olacak sorusunu sormaya başladı. Herkes merakla bekliyor. Yerli WhatsApp uygulaması nasıl olacak? Yerli WhatssApp uygulamasının adı PTT Messenger olarak belirlendi.

Artık akıllı telefonların kullanımı iyice yayıgınlaştı. WhatsApp uygulamasının kullanımı da bir hali fazla. Hal böyle olunca yetkililer harekete geçti ve teknoloji alanında türkiye'yi de ileriye taşımanın adımlarını atmaya başladı. Asya ülkelerinde yapılan bu yöntem Türkiye'de de uygulanmaya başlanacak. Asya ülkeleri kendi tasarımları ve yazılımlarını içeren uygulamaları kullanmayı daha çok tercih ediyorlar. Kore,Çin Japonya gibi ülkeler kendi tasarımlarını içeren sosyal medya araçlarını icaat ediyor. Türkiye'de bu yönde ilk adımını yerli WhatsApp olan PTT Messenger ile atacak .

PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLECEK?

PTT Messenger indirmek için tıklayınız. 

YERLİ WHATSAPP PTT MESSENGER NEDİR?

PTT Messenger ile, milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan Ptt Messenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. Ptt Messenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

18-02/06/facebook-messenger_whatsapp.jpg

BOZDAĞ’DAN YERLİ WHATSAPP AÇIKLAMASI

“Yerli Whatsapp” olarak adlandırılan haberleşme sistemi hakkında son bilgiler Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında anlattı. Bozdağ yeni sistemi şöyle anlattı: 

“Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olan güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, konum ve dosya paylaşımı tek bir platformda güvenli bir altyapı sağlayan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımı yapıldı. Yüzde yüz yerli ve yeni bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN